Снимка Би Ти ВиОперациите на ГДБОП в последните 2 години

...
Снимка Би Ти ВиОперациите на ГДБОП в последните 2 години
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП: Организираната престъпност няма шапка и действа самосиндикално

Снимка Би Ти Ви

Операциите на ГДБОП в последните 2 години са приблизително по 4-5 на седмица, разгласи шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов в предаването „ Тази заран ” по bTV.
По думите му сега проведената престъпност не е централизирана конструкция, както са били преди ВИС и СИК, а има дребни групи по регионалните градове и села, които са се профилирали в една или незаконна активност. „ Нямат шапка от горната страна, а работят самосиндикално ”, уточни той.
След възобновяване на ГДБОП в Министерство на вътрешните работи съставът е понижен с 30%, сподели Спиридонов. По думите му обаче чиновниците са задоволително стимулирани, с цел да си правят работата.
За последните 2 година най-вече незаконни групи са обезвредени по линия на опиати, следват такива по митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система; трансгранична проведена престъпност и контратероризъм. Спиридонов разгласи, че е оптимист, че похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити.
Той призна, че за проверяващите е щяло да бъде по-добре, в случай че бащата на Адриан Златков им беше съдействал в цялостен размер.„ В началото имахме неговата поддръжка и подпомагане, само че след това реши да работи по различен метод ”, сподели шефът на ГДБОП.
„ Не бих коментирал обстоятелства от досъдебното произвеждане. Сформиран е най-хубавият екип от най-хубавите експерти във всички оперативни структури в министерството, сътрудниците работят много интензивно ”, акцентира той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР