Снимка Би Ти ВиБългария официално откри и в Брюксел председателството

...
Снимка Би Ти ВиБългария официално откри и в Брюксел председателството
Коментари Харесай

България официално откри и в Брюксел председателството си на Съвета на ЕС

Снимка Би Ти Ви

България публично откри и в Брюксел председателството си на Съвета на Европейския съюз, оповестява Би Ти Ви. 2000 посетители в най-престижния център по изкуствата гледаха концерта за събитието.

Българският президент цитира стих от полския създател Леополд Стаф в отговор на президента на Европейския съвет Доналд Туск, който цитира Иван Вазов на церемонията в Народния спектакъл.

Европа би трябвало да бъде освен рационална, само че и духовна. Обединена Европа е поръчител за мира, а културното завещание е това, което прави континента ни неповторим. Това съобщи в словото си президентът Румен Радев при откриването на концерта.

Трябва да осъзнаем, че нашият общ дом Европа не е единствено пясък, камък, бетон и стъкло, тя е дух, и таман той е най-солидната основа на дома ни. Европа би трябвало да стане разбираема, в случай че желае да й имат вяра и да я поддържат, добави президентът Радев.

Премиерът Бойко Борисов пък уточни новите провокации пред председателството ни – да сплотява, споделя още Би Ти Ви.

Извървяхме сложен път от София до Брюксел, тежък път, години наред. Най-сетне мисля, че всеки българин е благополучен, че освен сме в Брюксел, а председателстваме Съвета на Европейски Съюз. Това съобщи в словото си министър председателят Бойко Борисов при откриването на концерта.

Той уточни, че до момента в който е пътувал към Брюксел, министър председателят на Белгия Шарл Мишел се е отправил на посещаване в Москва. Премиерът означи потребността от добросъседство, в това число с огромните съседи и освен на Балканите. Да се обърнем към провокациите самоуверено – съединението прави силата, прикани министър председателят.

Българското председателство е значимо освен за българския народ, а за задачите Балкани и цяла Европа. Да бъдем щастливи за всичко, което като народ изтърпяхме, извървяхме и изминахме, добави министър-председателят.

Гостите, поканени на тържествената гала, чуха осъществявания на софийската филхармония хор Ваня Монева, оперната прима Соня Йончева и пианистът Людмил Ангелов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР