Снимка: Би Ти ВиАко няма държавна намеса в БДЖ, а

...
Снимка: Би Ти ВиАко няма държавна намеса в БДЖ, а
Коментари Харесай

Владимир Владимиров: Ако няма държавна намеса в БДЖ, железницата ще спре

Снимка: Би Ти Ви

„ Ако няма държавна интервенция в БДЖ, а считам, че това би трябвало да бъде направено, железницата би трябвало да спре ”, съобщи пред Би Ти Ви Владимир Владимиров, изпълнителен шеф на БДЖ.
Вчера стана ясно, че част от сметките на железницата са запорирани, само че те не считат да разпродават активи. По-късно транспортният министър разгласи, че в случай че се вземе помощ за БДЖ от бюджета, то тя ще бъде заем.
„ От сметките има изтегли 20 млн. лева Съдът е определил да бъдат взети 40 млн. лева, като на този стадий са изтеглени половината ”, разясни Владимиров.
По думите му за момента ситуацията в железниците в кратковременен проект е умерено, тъй като са побързали да изплатят заплатите на своите чиновници преди сметките да бъдат запорирани.
„ Следващият месец обаче ще бъде доста огромен казусът – няма да е единствено поради заплатите, няма да можем и на доставчиците да плащаме ”, сподели Владимиров
„ Държавата би трябвало да се намеси с една сума. Миналата година в края тя се намеси, тази година остатъкът би трябвало да бъде заплатен ”, добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР