Снимка БГНЕСПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп свика заседание на Съвета

...
Снимка БГНЕСПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп свика заседание на Съвета
Коментари Харесай

Тръмп се съгласи да остави армията на САЩ „за още малко“ в Сирия, но по принцип искал да я изтегли

Снимка БГНЕС
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп свика съвещание на Съвета за национална сигурност към Белия Дом, по време на което се съгласи да остави американските военнослужещи в Сирия за още малко време, което им е нужно, с цел да довършат „ Ислямска страна “, само че желае те да бъдат изтеглени „ релативно скоро “, съобщи неназован почитан чиновник в американската администрация в сряда, предава Ройтерс, представена от Фокус.
Тръмп не е сложил периоди за изтеглянето на американските бойци, заяви източникът на американската организация. Той желае да бъде сигурен, че терористите от „ Ислямска страна “ са изцяло разгромени и желае от другите страни в района и от Организация на обединените нации да удвоят напъните си за обезпечаване на стабилността в Сирия, съобщи още неназованият източник.
„ Няма да се изтеглим незабавно, само че и президентът не желае да поддържа дълготраен ангажимент “, е декларирал той пред Reuters.

Агенция „ Фокус “ напомня:

На 29 март Доналд Тръмп в изявление пред индустриални служащи от щата Охайо съобщи, че американската войска „ доста скоро “ ще бъде изтеглена от Сирия и добави: „ Нека в този момент други се заемат с нея “. Той изясни решението си с това, че, от 2003-а година насам, когато влязоха в Ирак, Съединени американски щати са изхарчили за близкоизточните войни $7 трилиона $ и не са спечелили нищо от това. Два дни по-късно, на 31 март, Белият Дом инструктира Държавния департамент на Съединени американски щати да замрази планувани $200 милиона за възобновяване на освободените от „ Ислямска страна “ региони на Сирия. В същия ден американското издание The Wall Street Journal разкри, че американският държавен глава е съобщил на съветниците си, че желае изтеглянето на американската войска от Сирия да се случи допустимо най-скоро и че насрочва съвещание на Съвета за национална сигурност по въпроса. Очевидно на въпросното съвещание американският президент е бил разколебан от проектите си, както може да се съди от направените по-рано заявки на шефа на Националната разследваща работа на Съединени американски щати и това на източника на Ройтерс.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР