Снимка: БГНЕСПравителството одобри проекта на споразумение между Министерството на вътрешните

...
Снимка: БГНЕСПравителството одобри проекта на споразумение между Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Правителството одобри проект на споразумение между МВР и Украйна за предоставяне на БТР

Снимка: БГНЕС

Правителството утвърди плана на съглашение сред Министерството на вътрешните работи на България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника. Това оказва се от решение на кабинета, взето на 3 август и оповестено в системата за правна информация на Министерския съвет. Одобреното съглашение от кабинета е вследствие на решение на Народното събрание страната ни да даде спомагателна военно-техническа поддръжка на Украйна.

С решението на Министерския съвет се упълномощава министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да организира договарянията и да подпише съглашение, при условия за следваща ратификация. 

Правителството дава също и единодушие за краткотрайно използване на съглашението от датата на подписването му до влизането му в действие.

Бронирана транспортна техника е с отпаднала необходимост за потребностите на Министерство на вътрешните работи и ще бъде предоставена с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването ѝ. През последните 25 години поддръжката и съхранението на въпросната техника изисква обилни финансови разноски от бюджета. Също по този начин тази техника мъчно би била използвана в осъществяване на главните задания на Националната работа ”Жандармерия ”. Поради тези аргументи, огромна част от тази техника е оповестена за техника с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

Българска телеграфна агенция напомня, че през юли депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев каза, че България ще изпрати на Украйна към 100 бронетранспортьора от складовете на Министерство на вътрешните работи. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР