Снимка: БгнесОт днес Сърбия въвежда отворена система за плащане на

...
Снимка: БгнесОт днес Сърбия въвежда отворена система за плащане на
Коментари Харесай

Преминаването по магистралата от Димитровград до Ниш струва 1.60 евро

Снимка: Бгнес
От през днешния ден Сърбия вкарва " отворена система " за заплащане на пътни такси за колите, преминаващи по новооткрития сектор на автомагистралата сред градовете Димитровград и Ниш. Това оповестяват от пресслужбата на Министерството на външните работи.
Таксата ще бъде заплащана единствено от колите, идващи от България и пътуващи към Ниш, както и в противоположна посока. Цената за леки коли в една посока е бъде 190 сръбски динара (около 1.60 евро). Микробусите ще заплащат 280 динара (около 2.40 евро), рейсовете - 500 динара (4.70 евро), а товарните коли - по 1120 динара (около 9.50 евро). Този метод на заплащане ще продължи до цялостното довеждане докрай на южното и източното отклонение на Коридор 10, когато ще се вкара " затворена система " на заплащане. Таксите може да се платят в брой в левове и в евро, както и с банкова карта.
В средата на септември българската пътна организация разгласи две публични поръчки за градежа на автомагистрала от София до Калотина - единственият останал стеснен сектор от Коридор 10. Прогнозната стойност е към 260 милиона лв., а срокът за осъществяване - близо 3 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР