Снимка: БГНЕСЕвропейската комисия съобщи, че предоставя осем милиона евро за

...
Снимка: БГНЕСЕвропейската комисия съобщи, че предоставя осем милиона евро за
Коментари Харесай

ЕС ще противодейства на дезинформацията чрез българо-румънски център

Снимка: БГНЕС
Европейската комисия заяви, че дава осем милиона евро за откриването на още шест хъба за протеиводействие на дезинформацията в Европейски Съюз. Предвижда се да бъде самостоятелен българо-румънски център за битка с дезинформацията, който ще стартира работа от идната година.

Останалите сходни центрове ще работят в Хърватия и Словения; Естония, Латвия и Литва; Германия и Австрия; Унгария; Гърция, Малта и Кипър. През 2020 година бяха открити хъбове за Белгия и Холандия; Централна Европа; Испания; Люксембург; Франция; Италия, съобщи Българска телеграфна агенция.

В работата на новите организации ще се включат академични откриватели, самостоятелни експерти по инспекция на обстоятелствата, медийни чиновници. Те ще се стремят да засичат и правят оценка дезинформационните акции, и ще провеждат курсове по медийна просветеност.

Комисията отбелязва, че от идната година всички страни от Европейски Съюз ще бъдат покрити от активността на хъбовете. Предвижда се като част от активността участниците непрекъснато да обменят данни за засечени дезинформационни дейности.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР