Снимка БГНЕСБСП се обяви срещу намерението на ГЕРБ и Патриотите

...
Снимка БГНЕСБСП се обяви срещу намерението на ГЕРБ и Патриотите
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция в спор за ремонтите на оградата по границата

Снимка БГНЕС
Българска социалистическа партия се разгласи против желанието на ГЕРБ и Патриотите ремонтите на оградата по границата да не минават по Закона за публичните поръчки, предава Нова тв.

В петък Народното събрание би трябвало да прегледа предлагането в пленарната зала. Според левицата по този метод ръководещите ще създадат опит „ да заметат ” корупционни схеми ".

„ В деня, в който прокуратурата оповестява, че е образувала досъдебно произвеждане по този случай, ГЕРБ и Обединените патриоти внасят корекция в Закона за публичните поръчки. С която желаят ремонтите и поддръжката на оградата да бъдат освободени от общия режим на публични поръчки, и да се вършат с директно договаряне. За нас това значи, че желаят да заметат следите от неприятното строителство посредством ремонтите и посредством и поддръжката да продължат да крадат от оградата ”, съобщи Корнелия Нинова.

„ Единствената цел е да има експедитивност при възобновяване на компрометирани сектори, в случай че са зародили. Представяте ли си, в случай че вървим в цялостната процедура по Закона за публичните поръчки, без да въведем тази по-специална процедура, това значи, че може да отнеме месеци и даже до половин година, при обжалванията на всички тези процедури, които се правят ”, съобщи Цветан Цветанов от ГЕРБ
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР