Снимка БГНЕС10 вече са жертвите, а 15 са ранени, след

...
Снимка БГНЕС10 вече са жертвите, а 15 са ранени, след
Коментари Харесай

10 станаха жертвите на нападението с ван в Торонто

Снимка БГНЕС
10 към този момент са жертвите, а 15 са ранени, откакто ван се вряза в пешеходци в канадския град Торонто. Това заяви началникът на полицията в Торонто Марк Сандърс, представен от Би Ти Ви.

По-рано полицията заяви за деветима починали и 16 ранени при случая, който стана на оживено кръстовище в северната част на града в 13:30 ч. а локално време. Ванът се качил на тротоара и почнал да блъска пешеходците.

Полицията задържа лидера Алек Минасян, 25-годишен гражданин на предградието Ричмънд хиляди

Началникът на полицията съобщи, че претекстът за нападението към момента не е прочут. Той посочи, че въз основа на свидетелските показания дейностите изрично наподобяват преднамерени. Сандърс уточни, че полицията няма предходна информация за арестувания.

Същевременно канадското министерство на публичната сигурност съобщи, че актуалният случай няма връзка с националната сигурност.

Според телевизия Ен Би Си, която се базира на американски и канадски представители на силите за сигурност, психическо заболяване, а не тероризъм, е водещата доктрина за нападението в Торонто.

На този стадий няма информация за потърпевши българи, заяви Петър Крайчев, консул на България в Торонто. Той даде и телефон за връзка в консулството – 001 4168 921 738, като прикани той да се употребява по целенасоченост.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР