Снимка: БГНЕС Задържаният корупция шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов окончателно

...
Снимка: БГНЕС Задържаният корупция шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов окончателно
Коментари Харесай

Задържаният за корупция шеф на КАТ-Благоевград окончателно остава в ареста


Снимка: БГНЕС

Задържаният корупция началник на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов дефинитивно остава в следствения арест, удостовери във вторник Софийският апелативен съд (САС).

Той бе упрекнат за взимане на рушвет, потребление на служебно състояние, нелегално държане на огнестрелно оръжие и превишаване на правата си, посредством обезпечаването на полицейски ескорт за придвижването на тежкотоварна машина с отвън габаритна техника.

САС се съгласи с причините на проверяващите, че има заплаха той да извърши закононарушение, да укрие доказателства по следствието, както и да влияе на очевидци. От показанията на голям брой разпитани негови подчинени се открива, че Стоицов неведнъж е упражнявал напън върху тях при осъществяване на служебните им отговорности.

Апелативните съдии потвърдиха и мярката за неотклонение на втория арестуван по случая – предприемачът Бойко Шарков, който бе притеглен към наказателна отговорност като помощник. Шарков е на независимост против гаранция от 7000 лв..

Освен двамата арестувани, обвинявания по делото получи и някогашният служител на реда Николай Доганджийски. Според прокуратурата той е бил индивидът, който е провеждал срещи с водачите, които са подготвени да си платят за бърза услуга и номер по желание. Разследващите считат, че той персонално е уговарял размера на подкупите. Заради влошеното здраве на Доганджийски, той е с мярка за неотклонение – парична гаранция от 6000 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР