Снимка: БГНЕСВсички ние сме свидетели на това, което може да

...
Снимка: БГНЕСВсички ние сме свидетели на това, което може да
Коментари Харесай

Ердоган: Западът защитава своята идеология с инструментите на антиислямизма

Снимка: БГНЕС
„ Всички ние сме очевидци на това, което може да направи Западът, какъв безпорядък може да сътвори, когато нещата засягат личните му ползи. Например, когато става въпрос за петрол, злато и диаманти, тези страни се държат като акули на кървава примамка. В същото време ние знаем по какъв начин същите страни пренебрегват кръвопролитията в Палестина, геноцида в Аракан, гибелта на стотици хиляди почтени хора в Сирия “. Това сподели президентът на Турция Реджеп Ердоган пред участниците в Световната среща на мюсюлманските общности през днешния ден в Истанбул. Според него Западът се стреми да отбрани своята идеология и метода си на живот с инструментите на антиислямизма, съобщи БГНЕС.
Турция няма да остави без отговор двойните стандарти, когато става дума за живота на мюсюлманите, продължи той: „ Предприемат се опити да бъдат употребявани терористи като инструмент за оклеветяване на исляма, до момента в който това е единствената вяра, която отговоря на духовните потребности на актуалния човек. В случая става дума за терористи, появяването на които съставлява специфичен план “, акцентира той. Турският водач уточни, че на фона на влошаващата се обстановка на мюсюлманите се пада избрана отговорност. Ние изрично не можем да мълчим в отговор на нападките от 11 септември насам, мюсюлманите могат да живеят в мир с представителите на другите религии и те не са имали в никакъв случай проблем в това отношение в продължение на цялата история, добави Ердоган.
„ Терористичните групировки се употребяват като инструмент за да бъде хвърлена сянка върху нашето бъдеще и да се нарушават нашите права и свободи. Терористичните набези, осъществявани от ДАЕШ, „ Боко Харам “, „ Аш-Шабаб и ФЕТО освен предизвикват вреди на мюсюлманите, само че и дават опция на някои кръгове да настояват, че ислямът не е вяра на мира. Никой не обръща внимание на това какъв брой почтени мюсюлмани починаха от ръцете на тези терористи. Много западни страни наливат масло в огъня, с цел да скрият своите вътрешни проблеми “, продължи турският президент. Според него тези, които предявяват искания към ислямските страни във връзка правата на малцинствата, затварят очите си за мюсюлманските малцинства в доста африкански и азиатски страни. „ Ние няма да допуснем това двуличие да ни отдалечи от справедливата битка. Мюсюлманите са длъжни да се стремят към правдивост в целия свят. Когато се виждат двойните стандарти по отношение на кръвта, душата и живота на мюсюлманите, нашето наличие на сцената е наложително “.
Премиерът Бинали Йълдъръм съобщи, че мюсюлманските малцинства по света са застрашени от асимилация, заради което обединяването на напъните им за отстояване на идентичността е наложително. Той уточни, че единствено 5% от младите мюсюлмани в Европа съумяват да завършат гимназия, останалите в ранна възраст се отдалечават от образованието и вместо да бъдат админи, учени и интелектуалци, са принудени да живеят като елементарни служащи. Според него различен огромен проблем за съхраняването на идентичността на мюсюлманите по света е незадоволителното финансиране за построяването на джамии, учебни заведения и разнообразни неправителствени организации, макар помощите на страните от арабския свят. „ Ислямофобията отвори езика на омразата, общественото изключване, а публичната естетика, мултикултурализмът и взаимното общуване са под опасност. Ден след ден човешките права и демократичните полезности са погазвани точно заради ислямофобията. В Европа от ден на ден се надигат ксенофобията и антиислямизмът, и в случай че не се вземат нужните ограничения, това опълчване ще добие още по-сериозни размери “, уточни Йълдъръм пред участниците от 100 страни във форума.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР