снимка БГНЕС В понеделник сутринта е починал внезапно големият български

...
снимка БГНЕС В понеделник сутринта е починал внезапно големият български
Коментари Харесай

Почина крупният бизнесмен Стефан Шарлопов


фотография БГНЕС

В понеделник сутринта е умрял ненадейно огромният български предприемач Стефан Шарлопов (55 г.). Той е роден е през 1962 година в Бургас. Шарлопов е създател на първата частна хотелска верига в България - " Шарлопов хотелс ". В нея влизат шест първокласни хотела в България и един в Германия.

Той приключил компетентност " Българска лингвистика " във Великотърновския университет. Известно време работи като публицист с сектор " стопанска система ". Шарлопов стартира да се занимава с частен бизнес още през 1989 година

В първите години от прехода се занимава с търговия и финансови интервенции. През 1995 година основава компанията " Роял Фуудс " и открива фабриката за кроасани и сладкиши в Елин Пелин.

По-късно става мажоритарен притежател на компанията за бутилиране на минерална вода " Девин ", само че взема решение да продаде бизнеса и стартира да се занимава интензивно с туризъм и строителство. Той беше ръководител на Българския съюз по балнеология. Един от последните му планове бе комплекс " Созополис ", който бе умислен като имитация на остарелия град Созопол с неговата неповторима архитектура и жанр.

Шарлопов има три бара и пет деца. Дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен шеф на компанията му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР