Снимка: БГНЕС Учителите да бъдат въоръжавани като мярка срещу масовите

...
Снимка: БГНЕС Учителите да бъдат въоръжавани като мярка срещу масовите
Коментари Харесай

Тръмп с мярка срещу масовите стрелби: учителите да бъдат въоръжавани


Снимка: БГНЕС

Учителите да бъдат въоръжавани като мярка против всеобщите стрелби в учебните заведения. Това предложи американският президент Доналд Тръмп пред родители и възпитаници, в това число оживели и родственици на жертвите от нещастието в учебно заведение " Марджъри Стоунмен Дъглас " във Флорида, съобщи БГНЕС.

" Зоните без оръжия, в очите на един фанатик са покана: " Хайде да влизаме и да нападаме "... Ако тези страхливци знаеха, че в учебното заведение има въоръжени хора, те нямаше да се опитат да се доберат до него ", съобщи Тръмп, добавяйки, че в случай че учителите имаха оръжие, те биха могли да предотвратяват по-ефективно сходни набези.

" Ако има учители, които знаят по какъв начин да стрелят с огнестрелно оръжие, те могат доста бързо... да сложат завършек на нападението... И ние ще обсъдим тази концепция доста съществено ", увери президентът на Съединени американски щати с уточнението, че " това, несъмнено, ще важи единствено за хора, които са доста опитни в потреблението на револвер ".

Освен това президентът пое ангажимент да бъдат засилени инспекциите на притежателите на оръжия.

" Ние ще бъдем доста строги с инспекциите на предишното, ние ще сложим доста мощен акцент върху инспекциите на душевното здраве ", даде обещание американският държавен глава по време на срещата си с родители и възпитаници във Вашингтон.

Междувременно вълна от демонстрации на възпитаници заля страната от щата Аризона на югозапад до Мейн на североизток в символ на митинг против насилието с огнестрелни оръжия и в памет на жертвите на стрелбата в гимназията във Флорида, съобщи Асошиейтед прес.

Протестите се разпространяваха от учебно заведение на учебно заведение и от щат на щат, като младежите споделяха проектите си за демонстрации в обществените мрежи. Някои от деянията продължаваха тъкмо 17 минути, колкото бе броят на убитите в Паркланд.

Няколкостотин възпитаници от Мериленд не се явиха на занятия, с цел да създадат протест във Вашингтон. Стотици излизаха от учебните здания за митинги през обедната отмора в градове от Чикаго, Илинойс, до Остин, Тексас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР