Снимка: БГНЕС Структурата ГЕРБ в Хасково обвини кмета на града

...
Снимка: БГНЕС Структурата ГЕРБ в Хасково обвини кмета на града
Коментари Харесай

ГЕРБ свали доверието си от кмета на Хасково


Снимка: БГНЕС

Структурата ГЕРБ в Хасково упрекна кмета на града Добри Беливанов в провалено ръководство и смъкна доверието си от него. Това стана с декларация на локалната организация на ГЕРБ, избрана от Беливанов като анонимна.

По импровизирано информация на Mediapool партията счита да принуди Беливанов да подаде оставка. За задачата ръководещите ще изоставен всички места в общината – зам.-кметове, шефове на отдели и други значими позиции Така ГЕРБ ще се дистанцира от него политически, а в общинския съвет, където ГЕРБ има болшинство, ще неодобряват всички импортирани от кмета оферти. Крайната цел била той самичък да подаде оставка..

Напрежението сред Беливанов и издигналата го на поста партия ГЕРБ ескалира, откакто локалната организация популяризира декларация, в която се твърди, че ръководството му е провалено.

В документа се показва, че градоначалникът не се е справил с бездомните кучета, бездействал е по време на рецесията с уран във водата на града, която продължава и до през днешния ден. Също по този начин кметът Беливанов още не се е справил със зимното снегопочистване, липсвали начинания, планове и вложения. В декларацията е посочено още, че против общината се водят следствия за съмнителни покупко-продажби.

Малко по-късно Добри Беливанов популяризира отворено писмо до медиите, в което се прецизира, че декларацията на ГЕРБ е анонимна и той като мажоритарно определен кмет ще дава отговори на своите съграждани.

От пресслужбата на Общината оповестиха, че Добри Беливанов е в отпуск и се намира в чужбина.

За казуса с бездомните кучета, кметът споделя, че скоро ще бъде оповестена социална поръчка за краткотрайния подслон на изхода на Хасково против бирената фабрика.

За неналичието на каквато и да е самодейност и позиция във връзка питейната вода в Хасково, Беливанов се пази, че се преценява с всички наставления на здравните управляващи.

Относно обвиняването в цялостен неуспех на зимното снегопочистване, градоначалникът споделя, че предходната зима над 50 дни в Хасково имаше снежна завивка с дебелина повече от 70 сантиметра и е било невероятно да се почисти до асфалт целият град.

ГЕРБ упрекнаха Беливанов и в изключителна тромавост в работата на подчинената му администрация и зреещото неодобрение измежду жителите, че локалната власт не извършва отговорностите си. “Правил съм забележки и на зам.-кметове и на секретаря на общината за закъснение на периоди. Ще диря отговорност за всяко забавяне”, дава отговор Беливанов.

“Дайте съответен образец кой вложител е изискал да влага в Хасково и е предпочел друга община по време на моя мандат”, споделя кметът във връзка обвиняването за липса на самодейност при договаряния с вложители.

Беливанов изяснява, че е разпределил ресори на заместник-кметовете, те си ги наблюдават и рапортуват за свършеното.

Той отхвърля обвиняването, че в Хасково се извършват единствено европроекти и такива с държавни средства. По думите му има общински планове в обществената сфера.

Следващата точка, в която администрацията се е провалила съгласно ГЕРБ, е цялостното неглижиране на проблемите на селата и неизпълнени задължения към кметовете на обитаемоте места за личен бюджет и благоустрояване на селата. “Никога селата от община Хасково не са получавали толкоз доста средства както сега”, дава отговор Беливанов.

" В умозаключение държа да кажа, че не е рационално да се водят сходни разногласия посредством медиите. Ако има проблем е редно да седнем и да приказваме. Ако тези, които са писали така наречен позиция застанат с имената си зад нея, съм подготвен да проведа и с тях градивен диалог ", декларира Добри Беливанов.

Mediapool опита да се свърже с представители на Изпълнителната комисия на ГЕРБ с въпрос дали споделя позицията на локалната конструкция. Официална позиция на управлението на групировката по въпроса не се чака.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР