Снимка: БГНЕС Специализираният наказателен съд даде ход по същество на

...
Снимка: БГНЕС Специализираният наказателен съд даде ход по същество на
Коментари Харесай

Спецсъдът даде ход на мега делото КТБ


Снимка: БГНЕС

Специализираният углавен съд даде ход всъщност на делото за източване на Корпоративна комерсиална банка (КТБ), по което главен обвинен е мажоритарният й акционер Цветан Василе. Магистратите отхвърлиха възраженията на отбраната на Василев по обвинителния акт, както и настояването за преустановяване на мегадеголо КТБ.

Прекратяване на делото бе поискано на предходното съвещание на съда при започване на март юристите на Василев. Банкерът, който не се явява пред съда, изпрати писмо, в което показва, че нито стотинка от заемите, отпуснати от КТБ, не е отишла за персонално негово обогатяване или на някой от обвинените. Всички пари били дадени на сдружения, които по някакъв метод се направлявали от банката, а схемата с компаниите била измислена от главния прокурорски очевидец Бисер Лазов.

Според арбитър Виржиния Петрова само от волята на Цветан Василев зависи да се върне в България и да взе участие в разглеждането на воденото против него дело. Тя изрично отхвърли тезата на юристите на банкера, че той е възпрепятстван от процедурата по екстрадиция, която върви в Белград. Според спецсъда, в случай че Василев фактически желае да взе участие в процеса, би могъл да насочи молба до сръбския съд за краткотрайна смяна на мярката му " подписка " и да се върне в София.

Петрова отхвърли всички възражения по обвинителния акт по делото и го насрочи за разглеждане всъщност на 9 май.

Очаквайте детайлности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР