Снимка: БГНЕС Софийският окръжен съд остави в понеделник в ареста

...
Снимка: БГНЕС Софийският окръжен съд остави в понеделник в ареста
Коментари Харесай

Обвиняемата за трагичната катастрофа на магистрала Тракия остава в ареста


Снимка: БГНЕС

Софийският областен съд остави в понеделник в ареста 29-годишната Цвета Таскова, обвинена за трагичната злополука с рейс на автомагистрала " Тракия " в петък, при която починаха шестима пасажери и над 20 бяха ранени.

Магистратите одобриха, че по делото има задоволително данни, че младата жена не е показала нужната отговорност до момента в който кара и е станала причина за тежкия случай. Определението на съда обаче не бе дефинитивно и може да се апелира пред Софийския градски съд.

По време на съвещанието от прокуратурата показаха, че разпитаните над 30-има очевидци са разказали, че Такова е управлявала несъответстващо колата си, с което е позволила да се удари в рейса.

По делото обаче към момента не е направена автотехническата експертиза, която да дефинира мястото на удара и разположението на колите по отношение на разграничителната линия на платното за придвижване, възрази отбраната на младата жена.

Самата Таскова съобщи пред магистратите, че не може да опише какъв брой съжалява за случилото се, само че осъзнава, че не чака да бъде разбрана. Тя изрази и съболезнованията си към околните на починалите.

Няколко часа по-рано основният прокурор Сотир Цацаров разяснява, че проверяващите злополуката работят по версии, които са въз основата на свидетелски показания и на събрани външни доказателства, а експертното умозаключение на автотехническата експертиза ще е това, което ще даде механизма на произшествието.

Междувременно от столичната болница " Св. Анна " оповестиха, че положението на настанените там потърпевши в петък се усъвършенства. Те са към този момент контактни и дишат независимо. Няма директна заплаха за живота им, само че към момента са вероятни затруднения, прецизираха от болничното заведение.

Ако положението на пациентите разрешава, още в понеделник ще бъдат направени нови интервенции. Една от потърпевшите дами ще бъде оперирана поради фрактура на китка и гръбначни прешлени, а друга – поради фрактура на раменната кост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР