снимка БГНЕС “От погледа на изминалото време, Иван Костов може

...
снимка БГНЕС “От погледа на изминалото време, Иван Костов може
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Иван Костов бе един успешен премиер


фотография БГНЕС

“От погледа на миналото време, Иван Костов може да бъде оценен като сполучлив министър председател, само че приватизацията е един приключен роман – за какво да не зададем нови въпроси”, сподели в понеделник финансовият министър Владислав Горанов. Повод за коментара му стана изявлението на Костов, че " офанзивата против приватизацията е офанзива против пазарната стопанска система “.

Дебатът се води поради самодейността на ГЕРБ за унищожаване отминалостта за следствие на закононарушенията, свързани с приватизационните покупко-продажби.

Владислав Горанов добави, че ГЕРБ няма желание да скапва подписаните покупко-продажби, а да даде опция да бъдат разследвани закононарушенията.

“Ако Иван Костов има терзания за приватизациите, да си ги показа. Ако е удовлетворен от свършеното, няма причина да се тормози. Тази тематика е сензитивна, тъй като се остава с усещането, че се нападна приватизацията. Насочено е против бандитската приватизация”, сподели финансовият министър.

Той разяснява и извършеното преди ден Национално заседание на ГЕРБ, на което партията излезе с публична декларация, че в никакъв случай няма да се коалира с Българска социалистическа партия.

“В политиката не би трябвало да се употребяват заклинания, само че от Българска социалистическа партия употребяват благородството ни за вътрешнополитическа корист. Те си направиха един доста добър спор дали желаят да вършат коалиция с нас, само че никой не ги е канил”, добави Горанов.

По думите му сега нищо не постанова такава коалиция, защото ръководещото болшинство е устойчиво. “Не сме се опитвали да заглушаваме или подкупваме Българска социалистическа партия с едно или друго предложение”, съобщи той и цитира думите на Волен Сидеров, че в случай че “сами не се свалим, няма структурни предпоставки настоящето държавно управление да бъде свалено”.

Финансовият министър добави, че държавното управление е оставило всички решения за промени в опазването на здравето в ръцете на новия здравен министър Кирил Ананиев. Според Горанов диалогът за здравната карта би трябвало да се възобнови, както и да се одобри предлагането за мораториум на откриването на нови лечебни заведения.

“Не може в София, да вземем за пример, да има лечебни заведения толкоз, колкото има в други страни има изобщо. Тук има над 60 лечебни заведения, в Холандия са сред 60 и 100 в цялата страна”, сподели Горанов.

Финансовият министър изрази доверието си към новия здравен началник, като по думите му Ананиев ще откри вярната формула.

За АЕЦ “Белене” Горанов още веднъж сподели, че страната не би трябвало да отделя пари от бюджета, с цел да финансира този план..

“Водят се диалози с вложители. Ако се появи подобен, който е подготвен да носи икономическия риск, тогава евентуално ще има подобен проект”, разяснява финансовият министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР