Снимка: БГНЕС Над 10 служители на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация

...
Снимка: БГНЕС Над 10 служители на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация
Коментари Харесай

Над 10 служители от ДАИ Благоевград са задържани за корупция


Снимка: БГНЕС

Над 10 чиновници на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААИ) в Благоевград са арестувани във вторник сутринта при акция на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратурата.

Арестуваните се проверяват за корупция. Те са получавали от 300 до 600 евро от транспортни компании, с цел да не им сформират наказателни постановления за осъществени нарушавания. Това сподели наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Петър Белчев.

Специализираната полицейска интервенция против проведената незаконна група от длъжностни лица е почнала в 9 часа сутринта, сподели прокурор Белчев. Той отхвърли повече информация по случая и даде обещание прокуратурата да разгласи детайлности от акцията в сряда.

Операцията се е провела под управлението на Специализираната прокуратура с присъединяване на чиновници на ГДБОП и ДАНС. Тя е била ръководена от шефа на Спецпрокуратурата Иван Гешев.

По първични данни, антимафиотите са нахлули в постройката на ИААИ в Благоевград преди изпит на кандидат-шофьори. Изпитът е траял да се организира обикновено, сподели наблюдаващият прокурор.

Задържаните чиновници на Автомобилната ревизия са били изведени от постройката с белезници и откарани в полицейския сектор.

По неофициална информация измежду задържаните е и началникът на ИААИ в Благоевград.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР