Снимка: БГНЕС Български държавни ценни книжа (ДЦК), емитирани от финансовото

...
Снимка: БГНЕС Български държавни ценни книжа (ДЦК), емитирани от финансовото
Коментари Харесай

ДЦК за 5.5 млрд. лв. вече се търгуват на фондовата борса


Снимка: БГНЕС

Български държавни скъпи бумаги (ДЦК), издадени от финансовото министерство, от през днешния ден се търгуват на " Българската фондова борса ". Качени за търговия са 20 излъчвания, което прави ДЦК най-големият емитент на БФБ.

" Това е един план, който чакахме и работим по него най-малко от 20 години. Днешният ден сподели, че успяхме. Искрено имаме вяра в концепцията за развиване на дългов пазар на БФБ. Това е главният движещ фактор за това пазарът да бъде развъртян. Бихме желали да имаме вяра, че от през днешния ден нататък ДЦК ще бъдат едни от най-ликвидните принадлежности на борсата ", разяснява изпълнителният шеф на БФБ-София Васил Големански, представен от Invetor.bg.

Сделките с ДЦК ще бъдат освободени от такси и комисиони до 30 септември 2018 година в 13 капиталови медиатора и банки, които досега са подкрепили самодейността.

Минималният размер на инвестицията на БФБ е 1000 валутни единици в левове или евро.

По думите на Големански търговията с ДЦК би трябвало да бъде налична до безусловно всички вложители – както за огромните институционални вложители и банките, по този начин и за дребните вложители, защото по думите му " ДЦК съставляват един добър инструмент за инвестиция, изключително на фона на ниската рентабилност по депозитите в банките ".

Досега инвестицията в български ДЦК беше налична за вложители посредством извънборсова търговия, само че постановяваше влагане на огромни суми.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР