Снимка БГНЕС архивМинистерският съвет на Украйна е гласувал за прекратяване

...
Снимка БГНЕС архивМинистерският съвет на Украйна е гласувал за прекратяване
Коментари Харесай

Украйна прекрати програмата за икономическо сътрудничество с Русия

Снимка БГНЕС списък
Министерският съвет на Украйна е дал своя вот за преустановяване на програмата за икономическо съдействие с Русия за интервала 2011-2020 година, предава кореспондентът на РИА Новости, представен от Фокус.
„ Прието е единомислещо “, е декларирал министър председателят на Украйна Владимир Гройсман след подлагането на въпроса на разискване. Киев изяснява своя ход с опит да преориентира стопанската система и „ националните ползи на страната “.
„ Ще създадем всичко, с цел да заплати страната-агресор висока цена за експанзията си в Украйна “, уточни Гройсман в изявление пред ТВ канала „ 112 Украина “.
Страните подписаха програмата за икономическо съдействие през юни 2011 година. Тя планува разширение на режима на свободна търговия и взаимна отбрана на вложенията, основаване на интегрирана система за платежно-разчетни интервенции и обезпечаване на свободно придвижване на жителите на двете страни.
Освен това, през тази седмица украинското Министерство на външните работи приготви предложение за излизане на страната от Оперативно-наблюдателно дело (Общността на самостоятелните държави) и денонсация на Договора за другарство, съдействие и партньорство с Русия, прибавя Фокус.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР