Снимка БГНЕС архивДоналд Тръмп рискува като кани Владимир Путин в

...
Снимка БГНЕС архивДоналд Тръмп рискува като кани Владимир Путин в
Коментари Харесай

„Взгляд“: Доналд Тръмп рискува като кани Владимир Путин в Белия дом

Снимка БГНЕС списък
Доналд Тръмп рискува като кани Владимир Путин в Белия дом, написа съветският вестник “Взгляд “, представен от Агенция Фокус.
Перспективата за среща сред Владимир Путин и Доналд Тръмп се разисква все по-отчетливо. Става известно и мястото на срещата -Белия дом. В понеделник беше обявено от сътрудници на двамата президенти, че в хода на телефонния диалог сред двамата, извършен на 20 март, американският президент е поканил съветския си сътрудник.
„ Ако всичко е обикновено, аз се надявам, че американците няма да се откажат от своето предложение да обсъдят опциите за осъществяване на срещата. Когато нашите президенти беседваха по телефона Тръмп предложи срещата да се състои във Вашингтон “, споделя сътрудника на Владимир Путин Юрий Ушаков. По негови думи периоди за срещата не са обсъждани.
„ След този диалог, който имаше градивен настоятелен темперамент породиха доста въпроси. След това последва следващото утежняване на нашите връзки – изгонването на 60 дипломати и закриване на генералното консулство (в Сиатъл). На тези стъпки съветската страна беше принудена да отговори “, продължава Ушаков, представен от РИА Новости. Затова въпросът за организацията на сходна среща не се повдигна по-рано
Говорителят на Белия дом Сара Сандърс удостоверява, че двамата президенти фактически са разискали няколко вероятни места за среща, сред които и Вашингтон.
Според изданието хронологично в този момент е ред на американския президент да посети Москва, тъй като Дмитрий Медведев е бил признат от Барак Обама през 2010 година в Белия дом и в този момент е ред на противоположна аудиенция. Барак Обама е бил в Русия през 2013 година за срещата на Г-20, само че не посетил Москва поради Едуард Сноудън. През 2015 година Владимир Путин е бил в Съединени американски щати, само че в Ню Йорк на сесия на Генералната асамблея на Организация на обединените нации.
Според изданието Владимир Путин може умерено да лети до Вашингтон, само че тази среща ще се назова работна.
„ Ако Путин полети за Вашингтон, то това не би било в ущърб на престижа на Русия. За Тръмп да предложения нашия президент също не е елементарно. Той би трябвало да одобри Путин във Вашингтон, където обстановката за самия президент (на САЩ) не е елементарна “ декларира за „ Взгляд “ някогашният заместител министър на външните работи и някогашен непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации Александър Белоногов. Според него протоколните въпроси при такава среща стоят на втори проект.
Вестникът припомня, че Сърбия е предложила да бъде хазаин на сходна среща.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР