Снимка: BGbasket.comЧерно море Тича U19 спечели Купата на БФБ при

...
Снимка: BGbasket.comЧерно море Тича U19 спечели Купата на БФБ при
Коментари Харесай

Черно море Тича спечели титлата при 19-годишните

Снимка: BGbasket.com

Черно море Тича U19 завоюва Купата на БФБ при юношите U19, след триумф с 96:85 против домакина на шампионата Шумен.

Финалът предложи доста страсти и се реши едвам в края, след забавни моменти и от двете страни.

Черно море започва по проект с ранна серия от 11-0, като осъществя 29 точки единствено в първата четвърт, с цел да държи двуцифрен задатък, написа BGbasket.com.

Шумен не се отхвърли и също както в полуфинала, се окопити след една част, и съкрати на половина дистанцията с добра отбрана под коша. Капитанът на отбора Виктор Серафимов обаче направи три персонални нарушавания още при започване на втория интервал, което ограничи играта му по-късно в дуела.

Черно море нямаше кой знае какъв триумф в далечната пукотевица до почивката, само че пък реализираше доста изпод.

На противоположния полюс, Шумен стартира да ниже тройки, като през първото полувреме към този момент всеки от стартовата петица бе вкарал най-малко по една. Милен Чолаков избухна с пет тройки за домакините, а целият отбор вкара шест следващи във втората част, с цел да върне интригата до дъно - 47:48 - след 20 минути игра.

След почивката Шумен продължи да бележи панер след панер и освен направи поврат, само че и поведе с пет точки. Индивидуалната класа на Черно море наклони везните в края на третата част, а Мартин Стефанов осъществя седем следващи точки, с цел да изведе " моряците " отново с 8 напред при започване на четвъртата.

Домакините взеха решение да покажат, че и те могат да пробиват и не се отказваха, само че получиха седем безответни точки, които с 6.32 на часовника направиха разликата 11 точки, откъдето нещата получиха друг тип. С повече рутина Черно море затвори сполучливо нещата в своя изгода за крайното 96:85.

Мартин Стефанов бе най-полезен състезател на шампионата, а във финала приключи с 32 точки и 11 битки. Александър Стойков завърши с 19 точки, Александър Кръстев - с 14 точки и 10 битки. Цветан Савов се регистрира с 13 точки и фантастичните 14 асистенции.

Виктор Серафимов наниза 33 точки за Шумен, а Милен Чолаков добави 20.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР