Снимка: Барометър БългарияОгромната част от българите не одобряват протестите, с

...
Снимка: Барометър БългарияОгромната част от българите не одобряват протестите, с
Коментари Харесай

„Барометър България“ измери малка подкрепа за протестите и голяма – за кабинета

Снимка: " Барометър България "

Огромната част от българите не утвърждават митингите, с които се желае оставката на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, а също толкоз доста са тези, които се опълчват на концепцията за предварителни избори незабавно. Това показват  резултати те от национално представително  изследване  на „ Барометър   България “, извършено по телефона измежду 842 индивида.

За отношението към митингите са заложени два разнообразни въпроса. На „ Одобрявате ли митингите, с които се желае оставка на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев? “ позитивен отговор дават едвам 26,1%, а 60,5% дават негативен, написа dunavmost.com.

Второто запитване е за мнението на респондентите за митинга. Там броят на одобряващите пада до 20 на 100, а като участници се отбелязват 2,1% от запитаните. В същото време отговорите „ Не ги утвърждавам “, „ Не съм съгласен/а с блокадите на пътища “, „ Протестите станаха досадно банални “, „ Разочарован/а съм от т.нар водачи на митинга “ (не е ясно дали въпросът е отворен или затворен) дружно събират 74,1%.



Проучване то рисува картина на мощна  поддръжка  за  държавно управление то със 70,8% на позицията, че не би трябвало да има оставка на кабинета и предварителни избори незабавно.

При парламентарни избори през днешния ден ГЕРБ могат да разчитат на два пъти по-голяма  поддръжка  отколкото Българска социалистическа партия – 24,9% против 12,1%, демонстрират данните на „ Барометър   България “. Движение за права и свободи е трета мощ със 7,8%, следвана компактно от „ Обединени патриоти “ със 7,5%. Според създателите на  изследване то това са партиите с корав електорат и „ десетилетно построена електорална база “, която не е нарушена.

Под чертата остават „ ИТН “ (3,4%), „ Демократична  България “ (3,1%) и възможен политически план на Мая Манолова. „ Трябва да се означи и за ясно фрагментираната  поддръжка  за Демократична България – над 70% от подкрепящите групировката са поданици на столицата. Подобна фрагментация, само че по възраст, се следи и при „ ИТН “ - над 65% от тези, които биха дали своят вот за нея, за млади българи, които обичайно вземат участие в митинги, само че действително не отиват до изборните урни в деня на вота “, пишат създателите на проучването.

Според тях изборното ядро на Демократична България са „ по този начин наречените костовисти “ и „ опитите на Хр. Иванов да се прави на националист отблъснаха част от симпатизантите на групировката “. В същото време плановете на Манолова Цветанов и Трифонов съгласно „ Барометър   България “ са единствено „ медийни кандидати “.

Те не пропущат да отбележат, че през отпускарския август не могат да се създадат точни данни за електоралните настройки, само че се записват трендове. Тези трендове, обаче, внезапно се разграничават от излезлите през последните няколко седмици изследвания на АФИС, „ Алфа Рисърч “ и „ Маркет линкс “, които демонстрират доста по-голяма  поддръжка  за митингите, по-критично отношение към ръководещите и извънредно нестабилно влизане на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ в идващия парламент.

Характеристики на  изследване то на „ Барометър   България

Период на осъществяване на проучването: 03-11.08.2020 година

Методология: Количествено  изследване

Представителност: популацията на  България  с изборни права

Обем на извадката: 842 души на възраст над 18 година

Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол

Метод: Телефонно изявление

Финансиране: Собствено

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР