Снимка: balkan-basket.comБалкан продължава без грешка от началото на сезона в

...
Снимка: balkan-basket.comБалкан продължава без грешка от началото на сезона в
Коментари Харесай

Черно море Тича загуби гостуването си на Балкан в Ботевград

Снимка: balkan-basket.com

Балкан продължава без неточност от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Баскетболистите на Йовица Арсич записаха трети следващ триумф в шампионата, откакто предстоящо се постановиха над по-младия отбор на Черно море Тича със 101:66 в среща, изиграна в „ Арена Ботевград “, написа BGbasket.com.

Шампионите преобладаваха още от началните минути и завоюваха безапелационно, като имаха преимущество по всички индикатори. Загубата бе трета за варненския отбор.

Дебют за „ зелените “ направиха двете нови попълнения Алекс Симеонов и Кени Хол, а в игра се завърна Марко Радонич. Тъй като отборът сега е с 13 баскетболисти, треньорският щаб реши да извади от групата Николай Вангелов. За гостите не игра Мартин Стефанов, който е с контузия в глезена.

В идващия кръг Балкан приема Рилски състезател, само че преди този момент има мач във ФИБА Къп против Енисей Красноярск. За баскетболистите на Галин Стоянов следва домакинство на Ямбол.

Началото бе по-добро за „ моряците “, които поведоха с 9:5 след три следващи тройки. Много бързо обаче домакините взеха самодейността и водени от Михайло Секулович и Крис Минков, направиха серия от 15:0. Последваха равностойни минути, а след първата част Балкан бе напред с 25:18.

През втория интервал стрелбата на домакините от далечно разстояние потръгна. Разликата в тяхна изгода за малко надвиши 20 точки, а на почивката те водеха с 51:33.

Ситуацията не се промени и след паузата, а Балкан продължи да усилва преднината си. С положителни отигравания в тези минути се включи Ивко Ивков, а преди заключителната четвърт отборът на Йовица Арсич водеше с най-голямата разлика в мача досега при 76:45.

В оставащото време двамата треньори завъртяха съставите си. Последните минути бяха много по-равностойни, само че на процедура мачът се доиграваше.

Най-резултатен за триумфа бе Михайло Секулович с 18 точки.

За Черно море Тича с 24 точки е Джими Гавин.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР