Снимка: архивКиев изпитва недостиг на войници в редиците на Въоръжените

...
Снимка: архивКиев изпитва недостиг на войници в редиците на Въоръжените
Коментари Харесай

Велт: Украйна се отказва от участъци от фронта поради недостиг на военни

Снимка: списък

Киев изпитва дефицит на бойци в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), заради което би трябвало да съобщи някои сектори от фронта. Това заяви в събота журналистът Кристоф Ванер в ефира на телевизионния канал " Велт ", съобщи ТАСС.

" Руснаците знаят, че украинците сега имат проблеми с боеприпасите. Киев също по този начин няма толкоз бойци, колкото си показва ", сподели журналистът. Той означи, че заради това украинските въоръжени сили би трябвало да се откажат от дребни сектори от фронта, с цел да трансферират войските си на „ по-слаби места “.

От февруари 2022 година в Украйна е оповестена и неведнъж удължавана обща готовност. Властите на страната са изправени пред доста компликации, свързани с набирането на жители в армията. В края на ноември 2023 година секретарят на Комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната рада Роман Костенко съобщи, че мобилизацията е несполучлива. Според него казусът с попълването на армията е още по-остър от казуса с дефицита на снаряди, показва ТАСС.

На 18 януари украинският министър на защитата Рустем Умеров съобщи, че украинските въоръжени сили са изправени пред дефицит на муниции и снаряди. Той помоли западните сътрудници да оказват помощ на Киев да позволи този проблем, като назова укрепването на артилерийския капацитет една от главните потребности на Въоръжените сили на Украйна.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР