Снимка: архив.Деветнадесет държави изразиха интерес да се присъединят към групата

...
Снимка: архив.Деветнадесет държави изразиха интерес да се присъединят към групата
Коментари Харесай

Нови 19 държави искат членство в БРИКС

Снимка: списък.

Деветнадесет страни показаха интерес да се причислят към групата на БРИКС, която се приготвя да организира годишна среща на върха в Южна Африка.

Блокът на нововъзникващите пазари, включващ Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, ще се срещне в Кейптаун на 2-3 юни, с цел да разиска разширението си, съобщи в понеделник Анил Сооклал, дипломат на Южна Африка. 

" Това, което ще се разисква, е разширението на БРИКС и изискванията, по които това ще се случи ", сподели той. " Тринадесет страни публично са поискали да се причислят, а други шест са поискали импровизирано. Всеки ден получаваме заявки за присъединение. "

Китай стартира диалога за разширението, когато беше ръководител на БРИКС предходната година, защото втората по величина стопанска система в света се пробва да построи дипломатическо въздействие, с цел да се опълчи на господството на развитите страни в Организация на обединените нации. Предложеното разширение провокира угриженост измежду останалите членове, че въздействието им ще бъде отслабено, изключително в случай че бъдат признати близки съдружници на Пекин. Брутният вътрешен артикул на Китай е повече от два пъти по-голям от този на останалите четири членове на БРИКС, взети дружно.

 

Инфо: Bloomberg.com

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР