Снимка, архив: БулфотоТежко пострадал турист в Стара планина вдигна накрак

...
Снимка, архив: БулфотоТежко пострадал турист в Стара планина вдигна накрак
Коментари Харесай

Спасиха ранен турист на връх Ботев

Снимка, списък: Булфото

Тежко потърпевш екскурзиант в Стара планина подвигна накрак спасителите нощес, оповестява „ Марица “. Мъжът се намирал в региона на южните скатове на връх Ботев – южния Джендем.

Порязал си грубо ръката, а пострадването предизвикало огромна кръвозагуба.

В акцията по избавяне на екскурзианта се присъединили екипи от Карлово, Калофер, Сопот и Пловдив – общо 15 души. Като пристигнали на място, спасителите открили, че мъжът е в извънредно тежко положение. Оказали нужната помощ за извеждането му от планината и той е предаден на Спешна помощ.

Акцията е завършила към 00.20 часа тази нощ. От Планинската избавителна работа сигнализират, че от началото на август са зачестили сигналите за изгубени и потърпевши туристи в планините.

В тази връзка експертите поучават всички фенове планинари да изследват деликатно маршрута, по който ще преминат, като по отношение на това да съобразят оборудването, опита и опциите си. Задължително туристите би трябвало да са осведомени с метеорологичната прогноза, както и да са наясно с съществени похвати за оказване на първа помощ. Препоръчително е да не се върви по единично в планината, защото това води до съществени опасности. Всеки екскурзиант би трябвало да е със заредена батерия на телефона, да носи вода и храна, също първенец, свирка и аварийни акумулатори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР