Снимка: архив Булфото За поредна година кметът забрани планираното факелно

...
Снимка: архив Булфото За поредна година кметът забрани планираното факелно
Коментари Харесай

Ще има ли Луковмарш и контрапрояви в София?

Снимка: списък Булфото

За поредна година кметът забрани плануваното факелно шествие в памет на ген. Христо Луков

Луковмарш в столицата. Предстои 16-ти подред поход в памет на военачалник Христо Луков - противоречива персона в българската  история. Той е считан за воин и родолюбец от едни, за антисемит и човек, мощно повлиян от нацизма от други.

През 1932-ра година военачалник Луков е определен за водач на Съюза на Българските национални легиони – младежка патриотична организация, която поддържа политиката на Германия и е оповестена за фашистка от комунистическата партия.  Организатор на шествието през днешния ден е Български народен съюз.

За поредна година кметът на София Йорданка Фандъкова забрани плануваното факелно шествие в памет на Луков. През седмицата тя сподели, че е съгласувала единствено слагането на цветя пред  паметната плоча на генерала.  Организаторите и тази година апелират възбраната.

СДВР  ще предприеме всички ограничения, с цел да не се стигне до напрежение или конфликти по улиците на София. Това увери министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Планирани бяха и контра прояви в отговор на Луковмарш- митинг под наслов „ Без нацисти по улиците ни! ” и манифест „ Заедно против езика на омразата ”. В Министерския съвет ще се организира среща под надпис „ Заедно за България, дружно за Европа ”. Ще вземат участие представители на държавното управление, на организацията на евреите в България „ Шалом ”, дипломати, посланици и учени. Те ще обсъдят взаимното съдействие сред държавните институции и еврейската общественост за одобряване на среда, свободна от езика на омразата и нетолерантността. След срещата ще бъде подписан манифест против езика на омразата -  самодейност, която цели да увеличи чувствителността на обществото към деянията на расизъм, антисемитизъм, ксенофобия, дискриминация и експанзия към другите. / Нова тв

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР