Снимка:Архив Бебе-делфинче почина в делфинариума във Варна. Малкото било родено

...
Снимка:Архив Бебе-делфинче почина в делфинариума във Варна. Малкото било родено
Коментари Харесай

Нелепа смърт застигна бебе-делфинче в делфинариума във Варна!


Снимка:Архив

Бебе-делфинче умря в делфинариума във Варна. Малкото било родено едвам преди девет дни, а случаят стана по време на зрелище, оповестява bTV.
Обедното зрелище в петък не върви по сюжет. Бозайниците усещат злощастие, споделя Бисер Любенов, който е в публиката.



Настъпи някакъв ужас, делфините отхвърлиха да играят, да танцуват, да си вършат самото зрелище..., спомня си още Бисер Любенов.



Спектакълът е преустановен, а посетителите на кафенето, от което се вижда мъртвото делфинче, са помолени да изоставен.



Аутопсията посочила, че бебето е със здрави органи, а евентуалната причина за гибелта е в мозъка. След раждането то имало нарушено другарство с майка си, в което обаче чиновниците няма по какъв начин да се намесят.

„ Те имат 6 сигнала, с които си споделят и по този метод тя по-лесно и по-точно се грижи за детето. В този случай тя непрестанно го обгрижваше, вдигаше го да си поема въздух, хранеше го”, изяснява Цветан Станев, биолог в делфинариума.



Петимата жители през лятото играят по 4 представления всеки ден - прекалено много съгласно природозащитниците.

„ Отнемат силата на животните, колкото повече скачат и това, те в действителност са такива животни, знаем, че са енергични, само че това е под команда, не е както в свободния океан”, счита Мария Радулова от Дружеството за отбрана на животните.

„ Нашите 4 представления не са целогодишно, несъмнено те не са доста дълги и имаме задоволително време за почивка”, счита обаче Соня Стоянова – треньор на делфините.

Според интернационалната статистика, сред 65% и 75% от родените в делфинариум умират в първите 6 месеца от живота си. Едно от изключенията е другото бебе – 9-месечният Флипър, който се развива чудесно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР