Снимка АП-ВарнаСпоред Сандов, трябва да се извърши операцията, а после

...
Снимка АП-ВарнаСпоред Сандов, трябва да се извърши операцията, а после
Коментари Харесай

Искат спешен кризисен щаб заради заседналия край Яйлата „Вера Су“

Снимка АП-Варна

Според Сандов, би трябвало да се извърши интервенцията, а след това страната да търси отговорност от притежателя на кораба.

Трябва да се свика незабавен спешен щаб, тъй като е въпрос на дни да стане екологична злополука. Това съобщи пред БНР Борислав Сандов от Демократична България, във връзка заседналия транспортен съд край крайбрежията на Камен бряг. 

Според Борислав Сандов въпросът със заседналия транспортен съд би трябвало да се взема решение на национално равнище

„ Говорих с двама министри и се надявам да свикат спешен щаб на национално равнище и да се реши оптимално бързо въпросът. Бездействието, изчакването работи в ущърб и тази цъкаща екологична бомба може доста скоро да избухне, изключително поради че следва по-бурно море в утрешния ден. Местната администрация не съумява да се оправи с това, Морска администрация не съумява да се оправи с това, затова е нужна реакция на по-високо държавническо равнище “.

Днес, по време на оглед, заместник-областният шеф на Добрич Здравко Здравков е предложил взривяване на рифа, което съгласно Сандов би имало пагубни последствия:

„ Явно няма схващане, че взривяване на рифа може да докара до взривяване на транспортен съд, който е претрупан с азотни торове “.

Според Сандов има най-малко 4 разновидността за справяне с рецесията, разисквани с еколози

„ Чрез дребни плавателни съдове – лодки или салове, с които може да бъде трансфериран товарът на дребни порции към места за разтоварване. Вторият вид е да се построи въжено трасе - с лебедка и слагане на въжена линия може да също да бъде разтоварен част от товара. Третият вид е да се употребяват хеликоптери, които да разтоварват кораба по въздух. Четвъртият вид е да се употребяват по този начин наречените въздушни възглавници, които се слагат в ниската част на кораба, да бъде изтеглен с влекач.

„ Ясно е, че притежателят не желае да заплати и това размотаване идва тъкмо заради тази причина, в опит да трансферира отговорността към някой различен “

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР