Снимка: АП/БТАИграчът на Бъфало Билс Дамар Хамлин претърпя сърдечен арест

...
Снимка: АП/БТАИграчът на Бъфало Билс Дамар Хамлин претърпя сърдечен арест
Коментари Харесай

Ужас на терена. Хокеист е в критично състояние след сърдечен арест

Снимка: АП/БТА
Играчът на Бъфало Билс Дамар Хамлин претърпя сърдечен арест и колабира на терена в понеделник вечерта. Той е в сериозно положение и е в болница. Мачът на Бъфало против Синсинати Бенгалс бе спрян след случая.

На Хамлин бе прибавен неестествен сърдечен масаж още на терена, до момента в който той бе заобиколен от разплаканите си съотборници,, заяви ESPN. Линейка дойде на терена четири минути откакто Хамлин колабира, а доста от играчите, измежду които корнербека Тре’Дейвиъс Уайт, куотърбековете – Джош Алън от Бъфало и Джо Бъроу от Синсинати се прегръщаха.

Update from Hamlin’s Rep: Damar Hamlin’s ‘vitals are back to normal’ and he is undergoing further testing at hospital

— FootBasket™.com (@FootBasket)

Хамлин спря нападателя Тий Хигинс, което е работата му в защитата на Бъфало. Стана и потегли да се връща към позицията си, само че падна – и то без да успее да се подпре на ръцете си, което нормално вършат контузени играчи. Просто се срина по тил, предизвиквайки суматоха към себе си.

Хамлин е бил лекуван на терена от екип и самостоятелен медицински личен състав и локални парамедици. След това е бил откаран с кола за спешна помощ в Медицинския център на Университета в Синсинати.

„ Дамар Хамлин претърпя сърдечен арест след попадение в нашия мач против Бенгалс “, разгласиха Билс в формалния си акаунт в Twitter.

Около 100 почитатели на Билс и няколко почитатели на Бенгалс се събраха на на една пресечка от входа на незабавното поделение, като някои от тях държаха свещи.

„ Нашите мисли са с Дамар и Бъфало Билс. Ще предоставим повече информация, когато стане налична “, се споделя в изказване на НХЛ.

Хамлин колабира в 20:55 ч. 19 минути по-късно, откакто беше изведен от терена  Билс се събраха за молитва. Няколко минути откакто колата за спешна помощ напусна терена, мачът беше пресечен и играчите постепенно напуснаха терена и се прибраха в съблекалните си. Не е ясно по кое време и дали мачът ще бъде възобновен, защото NFL навлиза в последната седмица от постоянния сезон.

24-годишният Хамлин прекарва пет години в колежа в родният му град Питсбърг, и се появява в 48 мача за Пантерите през този интервал. Той беше определен в шестия кръг от Билс през 2021 година, игра в 14 мача като новобранец и същата година стана титуляр, откакто Мика Хайд се контузи.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР