Снимка: AP/БТА Зеленски по-късно ще се срещне и гръцкия президент

...
Снимка: AP/БТА Зеленски по-късно ще се срещне и гръцкия президент
Коментари Харесай

Зеленски за първи път на официална визита в Гърция, до последно пазеха посещението в тайна

Снимка: AP/БТА

Зеленски по-късно ще се срещне и гръцкия президент Катерина Сакеларопулу.

Това е първото публично посещаване на Зеленски в Гърция. То се чака от пролетта на 2021 година, когато Кириакос Мицотакис му насочи покана.

Снимка: AP/БТА

Слухове за посещаване на украинския президент се появиха по-рано през днешния ден, само че публично удостоверение излезе малко преди началото на срещата му с гръцкия министър председател в 18:10 ч.

Снимка: AP/БТА

Очаква се президентът на Украйна довечера да взе участие във вечеря и неофициална полемика сред водачите на страните от Западните Балкани, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Европейският съвет Шарл Мишел и водачите на страните членки на Европейски Съюз от района.

Събитието се провежда от Кириакос Мицотакис и ще се организира в държавната резиденция " Максимос " в гръцката столица.

Снимка: AP/БТА

На срещата ще участват министър председателят на България Николай Денков, сръбският президент Александър Вучич, президентът на Молдова Мая Санду, президентът на Черна гора Яков Милатович, министър председателят на Румъния Марчел Чолаку, министър председателят на Косово Албин Курти, министър председателят на Босна и Херцеговина Боряна Крищо, министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и министър председателят на Хърватия Андрей Пленкович.

Албания е получила покана, само че няма да бъде показана, съобщи по-рано АНА-МПА. Отношенията сред Гърция и Албания се обтегнаха, откакто етническия грък Фреди Белери беше определен за кмет на град Химара в Албания, само че албанските управляващи го задържаха по обвинявания, които гръцкото държавно управление счита за неоснователни.

Президентът на Словения също няма да успее да вземе присъединяване в срещата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР