Снимка: Алексей Навални, фейсбукСлед като преди седмица Русия изгони дипломати

...
Снимка: Алексей Навални, фейсбукСлед като преди седмица Русия изгони дипломати
Коментари Харесай

Германия, Швеция и Полша изгониха служители от посолствата на Русия

Снимка: Алексей Навални, фейсбук

След като преди седмица Русия изгони дипломати от Германия, Полша и Швеция, в този момент в отговор това сториха трите страни с представители на ръководената от Владимир Путин страна.

Припомняме, че те бяха заставени да изоставен дипломатическите задачи след обвинявания, че са взели присъединяване в митингите в поддръжка на опозиционера Алексей Навални.

“Днес от Външното министерство оповестиха чиновник на съветското посолство в Берлин за persona non grata “, се споделя в известие на немските управляващи. Те прибавят, че решението на Русия да прогони техен посланик “не е било целесъобразно по никакъв метод “, а служителят е работил в границите на обезпечените му пълномощия и единствено е съобщавал по какъв начин се развиват нещата на място.

Подобни известия пристигнаха и от външните министерства на Полша и Швеция, които експулсират по един представител от съветските дипломатически задачи. Шведската външна министърка Ан Линде разгласи решението, като " явен отговор " на " неприемливото решение " на Москва.

От 23 януари насам Русия претърпя дни на всеобщи митинги, които бяха най-многолюдните от седем години насам. Те бяха свикани от Навални, който през август беше токсичен с Новичок, а след завръщането му в Москва беше задържан, а след това и наказан на 3 и половина години отнемане от независимост.

Изгонването на дипломатите пристигна по време на визитата на висшия представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в Москва. Там той се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров и разгласи, че връзките сред Европейски Съюз и Русия са " на кръстопът " и " доста усложнени "

" Агресивно проведената конференция и изгонването на трима дипломати от Европейски Съюз по време на моето посещаване демонстрират, че съветските управляващи не пожелаха да се възползват от опцията за по-конструктивен разговор с Европейски Съюз ", съобщи Борел.

От своя страна Лавров дефинира Европейски Съюз като “ненадежден сътрудник ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР