Снимка, Алексей Навални - Фейсбук страницаСлед задържането на Навални и

...
Снимка, Алексей Навални - Фейсбук страницаСлед задържането на Навални и
Коментари Харесай

Още близки до Навални са задържани

Снимка, Алексей Навални - " Facebook страница "

След задържането на Навални и брат ми, пристигна ред и на други техни познати. 

Няколко доближени на намиращия се в пандиза съветски опозицонер Алексей Навални бяха арестувани през днешния ден, преди углавен съд да прегледа жалбата против ареста му и няколко дни преди нови демонстрации, планувани в цяла Русия, съобщи Франс прес.

Братът на опозиционера, Олег Навални, и Любов Собол, която става все по-значима фигура в придвижването на рецензия на Кремъл, са арестувани в предварителния арест за 48 часа за " нарушение на здравните правила ", които са в действие в страната поради епидемията от ковид.

Олег Навални преди малко беше арестуван за 48 часа в основното следствено ръководство на Министерство на вътрешните работи. Това значи, че той към този момент е обвинен по това дело, написа в Туитър Иван Жданов, " дясната ръка " на Алексей Навални, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Адвокатът на Любов Собол, Владимир Воронин, разяснява в същата обществена мрежа, че задържането й е цялостна полуда и произвол.

Мария Альохина от " Пуси райът " също е била арестувана за 48 часа на същото съображение, заяви в Инстаграм Надежда Толоконникова от съветската феминистка пънк група.

В ареста е и Анастасия Василиева, която оглавява здравен профсъюз, отчасти обвързван с Навални, сподели Жданов. Задържани са и други сътрудници на опозиционера.

На видеоклип, публикуван в медии и обществени мрежи, Василиева свири на пиано в дома си, до момента в който проверяващи претърсват жилището й.

Тези арести бяха осъществени преди углавен съд да прегледа през днешния ден жалбата на Навални против задържането му доскоро повече от седмица. Отявлен герой против корупцията и върл зложелател на Кремъл, той е обект на голям брой правосъдни производства.

Арестите бяха предшествани от претърсвания на жилища на близки на опозиционера Навални през вчерашния ден. Сред тях бяха домовете на неговата брачна половинка Юлия, на говорителката му Кира Ярмиш, наказана предишния петък на 9 дни затвор, и на пространства на организацията на Навални " Фонд за битка с корупцията ".

Акциите са осъществени в границите на следствие на нарушавания " здравните правила ", след съботните демонстрации в цяла Русия, извършени по апела на опозиционера, сподели Жданов.

Привържениците на Навални приканиха за нови манифестации в неделя.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР