Снимка: 7/8 ТВЛидерът на паритя Има такъв народ Слави Трифонов

...
Снимка: 7/8 ТВЛидерът на паритя Има такъв народ Слави Трифонов
Коментари Харесай

Слави: Заплахите за убийство са нещо нормално в България, аз съм получавал десетки. Но тази срещу Митева е нещо различно

Снимка: 7/8 ТВ

Лидерът на паритя ИТН Слави Трифонов разгласява пост във фейсбук във връзка оповестената през днешния ден вест, че в Минестерството на правораздаването е получена опасност за живота на ръководителя на Народното събрание Ива Митева.

Ето какво написа Трифонов:

" Заплахите за ликвидиране са нещо обикновено в България. Знам, че звучи неуместно, само че е реалност.
Аз персонално съм получавал десетки. Но опасността за ликвидиране към ръководителя на Народното събрание Ива Митева е нещо по-различно.
Тя издава уязвимост и изтощение на една система, която би трябвало да си отиде и ще си отиде.
Дали опасността инцидентно беше получена, откакто Ива Митева разгласи, че Законът за НСО е признат? Закон, който лишава колите, защитата и привилегиите на министри, депутати, прокурори, някогашни министър председатели, както и на техните фамилии? Не мисля, че е инцидентно.
Двете неща са абсолютно свързани. Някои хора желаят да си употребяват услугите на НСО и НСО да продължат да бъдат преторианци непременно. Но това нещо ще свърши. Няма по какъв начин. Просто хората не го желаят, а властта произтича от хората.
Вчера ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия бяха партиите, които желаеха да неодобряват тези промени в Закона за НСО, като изобщо не се явиха на работа в залата на Народното събрание. 
Днес същите партии - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия отново не отидоха на работа, този път в парламентарната комисия по правни въпроси, с което блокираха приемането на законопроекта за закриването на профилираните прокуратура и съд.
Специализираните прокуратура и съд ще продължат да съществуват, тъй като в Народното събрание има специализирали се в тяхното пазене депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Но не задълго. 
Много се изписа и изговори по адрес на “Има подобен народ ” - че е партия, зад която прозира дългата ръка на Движение за права и свободи, че е партия, която желае да избави Борисов и Гешев, че е партия, която обслужва политическото статукво. Всъщност, няма значение кой какво приказва и внушава, значение имат обстоятелствата и действителните дейности. Е, тези две политически събития от през вчерашния ден и през днешния ден върнаха нещата от сферата на лъжите и фантазиите назад в областта на закономерността и логиката. Депутатите на “Има подобен народ ” през вчерашния ден бяха на работа и гласоподаваха измененията в Закона за НСО, бяха и на работа през днешния ден, с цел да започват закриването на профилираните прокуратура и съд. 
“Има подобен народ ” е от едната страна, а от другата страна са ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Заедно. За следващ път. Неявяването им на работа и бойкотирането на тези извънредно значими закони са следващото безусловно доказателство за съществуването на статукво, което брани своите ползи непременно. Заедно. 
Такава е политическата конюнктура в България. На суверена за следващ път му предстоят избори и той ще би трябвало да реши. И това, което реши, в него ще би трябвало да живеем всички. "



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР