Снежният апокалипсис, който връхлетя щата Ню Йорк, продължава да взима

...
Снежният апокалипсис, който връхлетя щата Ню Йорк, продължава да взима
Коментари Харесай

Снежен апокалипсис в Америка, семейство с две малки деца оце...

Снежният апокалипсис, който връхлетя щата Ню Йорк, продължава да взима жертви. Вече 56 души са оповестени за жертва на стихията, предават американските организации. Местните управляващи оповестяват, че някои хора са останали блокирани в колите си за повече от два дни. Снежната завивка от към 23 сантиметра в част от страната. Бурята към този момент стигна до Канада и Мексико. Американският президент Джо Байдън утвърди декларация за оповестяване на изключително състояние в Ню Йорк, която разрешава федерална поддръжка за щата.

„ Сърцето ми е с тези, които изгубиха околните си в този празничен уикенд “, написа той в Twitter. Съседният щат Ню Джърси също прати екипи на службата за незабавни обстановки към Ню Йорк, с цел да окажат спомагателна поддръжка. Те ревизират кола след кола, с цел да търсят оживели хора, останали заседнали в снега. Открити са тела в коли и в снежни преспи.

Губернаторът Кати Хохъл разказа обстановката като „ военна зона “. Марк Полонкарц, началник на окръг Ери, където се намира Бъфало, съобщи, че други хора са умряли от сърдечен арест по време на разчистване на снега.

Местно семейство с дребни деца - на възраст от две до шест години - е трябвало да чака 11 часа, преди да бъде избавено в ранните часове на Коледа – тази неделя. " В общи линии бях просто обезсърчителен ", споделя бащата Зила Сантяго пред CBS News. Той описа, че е съумял да стопли себе си брачната половинка си и децата, като е държал мотора включен. Дитяк Илунга от Гейтърсбърг, щата Мериленд, споделя, че е пътувал с дъщерите си на посещаване при родственици в Хамилтън, Онтарио, когато джипът им попаднал в снежен капан. След като прекарал часове с работещ мотор, той направил обезверения избор да рискува и да продължи в бурята, с цел да стигне до близкия заслон. Носел на гърба си шестгодишната Дестини, до момента в който 16-годишната Синди стискала кученцето им и следвала следите от стъпките в снежните преспи. " Ако бяха останал в тази кола, щях да умра тук с децата си ", спомня си Илунга.

Той сподели, че се е разплакал, когато фамилията е минало през вратите на приюта. " Това е нещо, което в никакъв случай няма да не помни през живота си ".

Зимната стихия вид " циклон-бомба ", която се появява при внезапно намаляване на атмосферното налягане, предизвиквайки мощен сняг и ветрове, наруши пътуванията в Съединени американски щати. Според уеб страницата за следене Flightaware.com в понеделник са били анулирани близо 4000 полета в страната. Синоптиците настояват, че неприятното време ще изчезне през идващите няколко дни, само че съветът им остава - да се заобикалят пътувания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР