Снежната покривка вече е 5 сантиметра. Това заяви синоптикът от

...
Снежната покривка вече е 5 сантиметра. Това заяви синоптикът от
Коментари Харесай

Снежната покривка се трупа и изненада всички

Снежната завивка към този момент е 5 сантиметра. Това съобщи синоптикът от Българска академия на науките Анастасия Стойчева пред Българска национална телевизия. 

От запад стартира прекъсването на преваляванията, в Източна България ще спре по-късно денем, само че в композиция с вятъра това ще сътвори много усложнения изключително по планинските проходи и пътищата. Количествата на преваляванията ще са обилни и част от регионите ще със сняг. 
Анастасия Стойчева: С годините оперативна активност на Национален институт по метеорология и хидрология е все по-неглижирана
" Ако УС на Българска академия на науките гласоподават нещо, което административно няма да подкрепи излизането на Национален институт по метеорология и хидрология, ще има законови промени. " Това сподели синоптик...

По думите ѝ ситуацията си е много сериозна, само че постоянно първият сняг изненадва всички. Освен че има снежна покрива, ще стартира да заледява, предизвести Стойчева.

В сряда и четвъртък няма да има превалявания от сняг в страната. Сутрешните температури обаче ще бъдат негативни. Декември месец ще бъде с много превалявания от сняг и ще е с над климатичните правила като количества дъжд. Между 12 и 17 градуса могат да стигнат температурите през декември месец. 

Началото на декември месец ще стартира с леко стопляне. В петък, събота, неделя и понеделник с чести промени в температурно отношение ще има ту дъжд, ту сняг, ще има условия и за поледици. Анастасия Стойчева прикани хората да гледат прогнозите за времето, с цел да бъдат добре осведомени. 

В последното десетдневие на декември месец ще има обстанокви със снеговалежи, ще има и обичайното особено климатично новогодишно стопляне, само че ще има задоволително сняг за празниците. Отиваме си към хубава зима, сподели още Стойчева. 
Когато преваляванията уцелят несъответствуваща инфраструктура, времето ревизира какъв брой сме подготвени
" Когато преваляванията уцелят несъответствуваща инфраструктура, времето ревизира какъв брой сме подготвени. "  Това съобщи основен помощник Анастасия Стой...

Още:

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР