Снежната обстановка в Северозапада се усложнява с всеки изминал час.

...
Снежната обстановка в Северозапада се усложнява с всеки изминал час.
Коментари Харесай

Бедствие в Оряхово! Затвориха училищата, пуснаха роторна машина срещу огромните преспи

Снежната конюнктура в Северозапада се усложнява с всеки минал час. Към момента най-сериозно е ситуацията в община Оряхово.
Заради огромното количество сняг от последните 48 часа учениците на територията на общината няма да учат. Децата, които посещават учебни заведения в Оряховско се връщат в класните стаи от четвъртък, 1 март. Снегът е оставил село Селановци без електричество, само че в останалите обитаеми места от общината няма проблем с тока и водоснабдяването.
За битката с огромните преспи сняг в Оряхово, са изпратени роторни снегорини. Целта на профилираните машини е да пробият брод през преспите край града, оповестиха от регионално пътно ръководство във Враца. Снегонавяванията основават проблеми на трафика, като най-засегнат от снежната вихрушка е секторът сред Мизия и Оряхово. Силният вятър комбиниран с значителни количества сняг безусловно обезсмисля снегопочистването по някои пътища на територията на Северозапада, защото има огромни преспи и навявания.
По данни на регионалното пътно ръководство останалите пътища от републиканската пътна мрежа във Врачанско все още са почистени и проходими при зимни условия. От Агенция „ Пътна инфраструктура “ приканват водачите, да отсрочат пътуванията си през днешния ден.
Снеговалежът и снегонавяванията не престават и съгласно прогнозите на синоптиците не се чака да спрат в околните два дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР