Снежна буря във Великобритания доведе до проблеми с транспорта, включително

...
Снежна буря във Великобритания доведе до проблеми с транспорта, включително
Коментари Харесай

Червена Тревога В Момента: Скова Снежен Армагедон! Властите Се Оказаха Тотално Неподготвени, Транспортът Спря!

Снежна стихия във Англия докара до проблеми с превоза, в това число по някои летища. Лошото време стартира през нощта и през днешния ден обхвана съвсем всички елементи на Обединеното кралство.

Обилният снеговалеж и преобръщането на товарен камион на главната автомагистрала М1, свързваща южната и северната част на Острова, доведоха до затварянето на пътя в продължение на часове. Трудно проходими са и доста други пътища в страната.

24 000 семейства, главно в централната част на Англия, останаха без електричество.

На две от летищата, обслужващи Лондон – Лутън и Станстед – бяха анулирани полети, има огромни закъснения. Вероятно е това да засегне и полетите на WizzAir и Ryanair за и от България.

Сериозни проблеми с превоза има в Шотландия и Северна Ирландия.

От метеорологичната работа предизвестиха за съществени заледявания в Уелс и по-голямата част от Англия, в това число Лондон. Прогнозите за на следващия ден и до края на седмицата са за по-меко време.

Рекордни количества сняг в Пенсилвания

Рекордни количества сняг паднаха и в пенсилванския град Ери, заяви националната метеорологична работа на Съединени американски щати. Осемдесет и шест сантиметра паднаха в понеделник - връх за всички времена за насъбрана за ден снежна завивка в това обитаемо място. С натрупалите през вчерашния ден още 48 см, снежната завивка в Ери доближи 134 см. Градската администрация разгласи червен код за рискови и непроходими пътища.

След " бялата Коледа " метеоролозите предвиждат доста студено време до Нова година за Чикаго, на цялата територия на щатите Северна Дакота и Уисконсин, както и в елементи от Южна Дакота, Минесота, Айова, Мичиган и Индиана.

Снежна стихия в Япония

Снежна стихия в Северна и Централна Япония провокира разстройства в трафика и анулация на полети и влакове. Заради ниското атмосферно налягане над Охотско море, Японската метеорологична организация предизвести за заплаха от високи талази, виелици и лавини на остров Хокайдо и крайбрежните зони на Японско море до края на утрешния ден.

В Северна Япония и по крайбрежните зони на Японско море паднаха сред 60 и 90 см сняг през последните 24 часа, заяви телевизия Ен Ейч Кей. В едно обитаемо място на о-в Хокайдо бяха регистрирани пориви напразно до 131,8 км/ч. Бурята наложи през днешния ден анулирането на 12 полета, десетки влакове и 15 курса на пътнически кораби на о-в Хокайдо, заяви локален вестник.

Около 100 коли са блокирани на автомагистрала в префектура Ямагата поради снегонавявания, а сутринта стана верижна злополука с присъединяване на над 10 коли. Над 10 души бяха ранени през вчерашния ден при пътнотранспортни катастрофи поради заледени пътища на острова.

Бурни талази и мощни ветрове събориха 16-метров фар на пристанище Румой.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР