Снежна буря и силен вятър доведе до анулирането на първото

...
Снежна буря и силен вятър доведе до анулирането на първото
Коментари Харесай

Снежна буря отмени спускането в Аспен

Снежна стихия и мощен вятър докара до анулирането на първото съревнование за уикенда от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Аспен (Колорадо).

Лошата видимост и поривите напразно не разрешиха надпреварата да продължи. 23-а скиори съумяха да се спуснат по пистата преди надпреварата да бъде анулирано. Според регламента обаче е належащо 30 алпийци да преминат трасето, с цел да се зачетат резултатите от надпреварата. по този начин довечера точки няма да бъдат присъдени, прецизираха уредниците.

Първите седем състезатели се възползваха от доста по-добрите условия. Следващите обаче записаха времена доста по-слаби от тях поради по-трудното трасе и мощните пориви напразно. Лошото време засегна западните щати и може да попречи на провеждането на надпреварите в Аспен този уикенд.

Преди надпреварата да бъде анулирано Адриан Смисет Сейерстед от Норвегия беше водач в класирането. Той се спусна с първи номер и записа 1:31.24 минути.

Норвежецът обаче не съумя да стигне до първи триумф в кариерата си и трети подиум, откакто конкуренцията беше прекъсната.

" Надявах се да има още няколко минути, с цел да създадем публично съревнование. Беше съвършено каране за мен. Разбира се, имах малко шанс с времето, само че карах в действителност добре. Малко е разочароващо, само че разбирам решението. Не е елементарно, когато имаш ужасно съревнование и най-после останеш без нищо ", сподели Сейерстед.

Световният първенец от 2021 година Винсент Крихмайер (Австрия) към момента има шансове да се бори за дребния бистър глобус в спускането, преследвайки водача Александър Омод Килде (Норвегия). Австриецът направи положително каране и беше втори, когато надпреварата беше прекъснато. Ветеранът ще би трябвало да повтори представянето си в събота, с цел да остане в борбата за трофея. Килде обаче може да завоюва дребната Световна купа в дисциплината при триумф на следващия ден.

Килде започва 11-и и поради неприятните условия приключи шести. Лидерът в генералното класиране Марко Одермат (Швейцария) беше 14-и, откакто също мина мъчно през трасето.

Двукратният олимпийски и международен сребърен медалист Травис Ганон, който преди ден разгласи, че се отдръпва от ските след 17-годишна кариера, не приключи. Той ще има финален късмет във второто втурване в събота.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР