Снеговалежите ще отслабват до обяд и ще спират постепенно, най-късно

...
Снеговалежите ще отслабват до обяд и ще спират постепенно, най-късно
Коментари Харесай

Ето кога спира снегът

Снеговалежите ще отслабват до обяд и ще стопират последователно, най-късно в източните региони. Облачността ще се раздира от запад и в някои елементи на Централна и Западна България ще се покаже слънцето.

Температурите в най-топлата част на денонощието - сред 1 и 4 градуса. Вятърът ще е по-осезаем до обяд с пориви над 50 километра в час в Североизточна България. В късния следобяд и по здрач последователно ще утихва.

„ Жълт” код за снеговалежи и вятър с заплаха от снегонавявания е в действие за 12 области в Източна България. В област Бургас предизвестието е единствено за мощен вятър.

По крайбрежието - оранжев код за рисково време с пориви напразно до 70-80 километра в час, както и неспокойствие на морето с височина на вълните до 4 метра.В планините – студено и прохладно. Температурите в топлата част на денонощието - сред минус 7 и минус 12 със мощен вятър с пориви до 100 километра в час. В хода на деня вятърът ще отслабва, а снеговалежите ще понижават и стопират.

В петък след обяд следва нова снежна вълна с по-малка активност на преваляванията в посока североизток-югозапад. Температурите също не престават да падат.

През почивните дни облачността ще се раздира до слънчево време, вятърът ще утихне. Температурите ще паднат до най-ниските стойности тази зима - минус 10 - минус 12 градуса.

В началото на новата седмица следва внезапно стопляне с кулминационна точка във вторник-сряда, когато температурите ще доближат 10-12 градуса с Северозападна България и към Черноморието.

Около средата на февруари се обрисува нов интервал с превалявания с образуването на следващ средиземноморски циклон, чийто център с ниско атмосферно налягане ще се плъзне по Адриатическото крайбрежие и ще премине над Гърция. Погледнато занапред, преваляванията още веднъж са обилни в цялата страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР