Снеговалежите постепенно ще спират днес. Ще бъде много студено -

...
Снеговалежите постепенно ще спират днес. Ще бъде много студено -
Коментари Харесай

Термометърът замръзва на -12°, потенциално опасно време в почти цялата страна

Снеговалежите последователно ще стопират през днешния ден. Ще бъде доста студено - температурите ще паднат до минус 12 градуса тази заран, демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките. В съвсем цялата страна е разгласен жълт сигнален код за евентуално рисково време поради ниските температури. Код не е разгласен само за област Благоевград.

Вятърът малко ще отслабне и ще е сдържан до мощен, от север-североизток.

През деня температурите ще се покачат, само че ще останат негативни на всички места - сред минус 7° и минус 2°. В югоизточните региони те ще са малко по-високи. През нощта против сряда, с прекосяването на нов средиземноморски циклон, от югозапад преваляванията още веднъж ще се засилват.

В София оптималната температура ще е минус 4 градуса, а минималната - минус 10.

В Пловдив и Стара Загора термометрите ще сочат от минус 3 до минус 7.

Във Варна ще вали слаб сняг, а градусите ще са сред минус 5 и минус 7.

Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа мощен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра – към минус 8°.

Над Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от сняг, които след обяд ще отслабват. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 2° - минус 5°. Вълнението на морето ще е 4 - 5 бала и ще отслабва.

Днес слънцето изгрява в 7:06 часа и залязва в 18:13 часа. Продължителност на деня 11 часа и 7 минути.

Утре ще е още по-студено. В София, Велико Търново, Шумен да вземем за пример междинната минимална температура ще е минус 14. На 1 март тя ще е с два градуса по-ниска в София - минус 16. Минус 17 ще сочат термометрите в Монтана и Шумен, минус 18 ще е минималната температура във Враца, минус 19 - в Стара Загора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР