Снеговалежи и силен вятър се очакват през следващата седмица. Влошаването

...
Снеговалежи и силен вятър се очакват през следващата седмица. Влошаването
Коментари Харесай

Идва студ, сняг и виелици

Снеговалежи и мощен вятър се чакат през идната седмица. Влошаването на времето ще стартира от неделя.

Прогнозата на метеоролозите е за доста намаляване на температурите от мощния североизточен вятър, с което се усилват предпоставките за заледявания. Възможни са виелици и снегонавявания, предизвестяват от Агенция "Пътна инфраструктура ".

Прогнозата за времето на Българска академия на науките демонстрира мощно захлаждане през цялата последваща седмица. Най-студено се чака да бъде на 1 март, когато минималните температури ще доближат минус 15 градуса.

Шофьорите, на които им следва пътешестване, е належащо да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на "Пътна полиция ".

Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и пречи на пътуването на всички останали водачи.

Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и подхващат всички нужни дейности за обезпечаване проходимостта на републиканската мрежа при зимни условия. В подготвеност за поддържане на пътищата са към 3 000 машини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР