Снегът в Гърция - армията се включва в разчистване на

...
Снегът в Гърция - армията се включва в разчистване на
Коментари Харесай

Снегът в Гърция - армията се включва в разчистване на пътищата

Снегът в Гърция - армията се включва в почистване на пътищата
Повече от 24 часа след мощната снежна стихия в северна Гърция, доста региони на Халкидическия полуостров към момента бедстват. Без ток са минимум две села – Сивири и Криопиги. Екипи на електрическата компания се пробват да отстранят повредата по мрежата, само че работата им е затруднена от блокираните пътища.

На полуостровите Ситония и Касандра снежната завивка доближава до 40 сантиметра.

Големи сектори от пътната мрежа в региона са затрупани от сняг и непроходими. Има и паднали дървета, които препречват пътищата. Снощи в разчистването се е присъединила и армията, откакто нейната помощ е била поискана от локалните управляващи на полуостров Халкидики.

В Олимпиада ловно куче беше избавено като по знамение, откакто чиновник на пожарната съумял да се спусне и го извади от кладенеца, в който беше паднало. Кучето е изчезнало в петък след обяд по време на лов, а притежателят му го търсил на вятъра дълго време. Накрая то било проследено по GPS системата, която имало на нашийника си и тя посочила, че животното се намира на 30 метра дълбочина в бунар в регион сред Олимпиада и Варвара.

Синоптиците успокояват, че силата на циклона понижава и ще бъде по-лесно на общинските служби да отворят пътищата. До през вчерашния ден придвижването с вериги в доста региони на северна Гърция беше наложително. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР