Снегът се завърна, сн. БГНЕС В почти цяла България в

...
Снегът се завърна, сн. БГНЕС В почти цяла България в
Коментари Харесай

Зимата напомни за себе си със сняг и ветрове


Снегът се завърна, сн. БГНЕС

В съвсем цяла България в неделя е разгласен жълт код. В Дунавската низина, Лудогорието, Добруджа, Предбалкана и Родопите мощен вятър предизвиква снегонавявания.

Снегът затрудни придвижването по пътищата в доста региони.

Над 600 машини са включени в почистването на републиканските пътища в регионите със снеговалеж, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Най-силни са снеговалежите в областите Шумен, Варна, Добрич и Силистра, и в Родопите - в областите Смолян, Пазаржик и Кърджали. Там работят най-вече снегорини.

От смолянската регионална администрация оповестиха, че водачи, тествали дрифт осъществявания и рискови маневри по заснежените пътища, са основали проблеми при пътното почистване в региона на прохода " Превала " в съботната нощ. Пътни произшествия със снегопочистващата техника по трасето са избегнати след появяването на полицейски коли.

Без ограничаване за всички моторни транспортни средства е прекосяването през Прохода на Републиката, както и проходите " Ришки ", " Айтоски ", " Обзорски ", оповестяват от пътната организация. Забранено за коли над 12 т е придвижването през проходите " Троянски ", " Котленски ", " Петрохан ", " Шипка ", " Предел ", " Рожен ", " Превала " и " Печинско ".

През " Вратник " и Твърдишкия проход е неразрешено за транспортни средства над 10 т, а през " Дюлински " и " Пампорово " – и за коли над 3.5 т.

Петима пострадаха при пътен случай с лек автомобил на автомагистрала " Тракия " в неделя сутринта, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Пострадалите са превозени до лечебни заведения. Временно е затруднено придвижването в региона на 21 км в посока София. Пътни служители на реда контролират на място.

Пътната организация припомня на водачите на камиони и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ". Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи, показва ведомството.

Безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg дава подробна информация за моментната пътна конюнктура, такава може да бъде получена и от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20, напомнят от организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР