Снегът не успя да ни изненада, увери инж. Даниел Иваничков,

...
Снегът не успя да ни изненада, увери инж. Даниел Иваничков,
Коментари Харесай

Инж. Даниел Иваничков, АПИ: Снегът не успя да ни изненада

" Снегът не съумя да ни изненада ", увери инж. Даниел Иваничков, шеф на Дирекция " Поддържане на пътната инфраструктура " в АПИ.

" Изключително значима е превантивната обработка преди самия снеговалеж, с цел да не се получи снежна завивка, която да се заледи върху настилката ", разясни инж. Иваничков по БНР.

Към момента се употребява половината от общия потенциал на техниката за зимно разчистване, посочи той.

Даниел Иваничков моли водачите да не подценяват прогнозата, да потеглят по-рано, да понижат скоростта на придвижване и още: " Да не се изпреварва снегочистеща техника! "

Обилните снеговалежи сътвориха проблеми в проходите в Средна Стара планина и Родопите. Ограничения за придвижване на товарни коли са наложени през проходите Троян - Кърнаре, Рожен, Превала и Печинско в Смолянско.

Към момента сняг продължава да вали в Северозападна България, интензивно в Смолян, в проходите, както и в региона на област Пазарджик. Сняг вали на прохода Шипка, в сектора от Старозагорска област. Снеговалеж чака водачите и на прохода Република, заяви инж. Даниел Иваничков

Ограничено остава придвижването за МПС с ремаркета и полуремаркета в област Смолян. Троянският проход остава затворен за тежкотоварни коли.

За през днешния ден е разгласен жълт код за мощен дъжд в 11 области в Източна България, където се чакат количества към 20-30 литра на кв. метър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР