Снегът и силният вятър продължават да създават проблеми в много

...
Снегът и силният вятър продължават да създават проблеми в много
Коментари Харесай

Къде е най-тежка пътната обстановка заради снега и вятъра?

Снегът и мощният вятър не престават да основават проблеми в доста елементи на страната. Отворени са всички основни пътища, където няма ограничаване. Няма бедстващи хора, на всички, които са подали сигнали, им е оказана помощ. От думите на шефа на АПИ Дончо Атанасов стана ясно, че най-критична е обстановката в областите Добрич, Силистра и Русе.

Проблем са мощният вятър, снегонавяванията и ниската видимост, сподели Атанасов.

Надявам се със стихването напразно да нямаме към този момент проблем с автомагистралите, сподели шефът на АПИ Дончо Атанасов. Той акцентира, че казусът в мощните ветрове, снегонавяванията и нулевата видимост. " С цел опазване на живота и здравето на хората в тъмната част на деня ограничихме придвижването по двете автомагистрали около морето ", изясни Атанасов.

Има затворени пътища от второкласната и третокласната пътна мрежа в областите Русе, Силистра, Разград, Шумен, Добрич и някои сектори във Варненско и Бургаско.

Това са тежките и сериозни области, в които последователно, с оглед стихването напразно ще се отварят пътищата от второкласната и третокласна пътна мрежа.

От АПИ оповестяват, че е възобновено е придвижването за всички моторни транспортни средства по Автомагистрала " Тракия " в сектора Карнобат - Бургас.
Възстановено е придвижването на камиони над 12 тона в двете направления по Автомагистрала " Хемус " на територията на област София. Трафикът се реализира поетапно и се контролира от Пътна полиция.

Възстановено е придвижването по Автомагистрала " Люлин " за всички МПС, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Възстановено е и придвижването на тежкотоварни МПС над 12 тона в двете направления по път I-4 Шумен - Ябланица.

Възстановено е придвижването по път I-9 Поморие-Бургас за всички МПС. Трафикът по път I-5 Русе - Бяла е стеснен за МПС над 3,5 тона. Възстановено е придвижването за всички МПС по път III-2006 Мадара-Каспичан, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Възстановено е и придвижването на всички МПС по път III-208 от разклон Ветрино до гр. Провадия, в област Варна, както и по път III-6009 в сектора разклон Миролюбово - Изворище от км 0+000 до км 9+100, в област Бургас.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ Ц www.api.bg, lima.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР