Снайперисти се качиха на хеликоптери в Австралия в сряда, за

...
Снайперисти се качиха на хеликоптери в Австралия в сряда, за
Коментари Харесай

Австралия убива 10 000 камили, защото застрашавали местните общности

Снайперисти се качиха на хеликоптери в Австралия в сряда, с цел да стартират всеобщо изтребване на 10 000 камили. Мярката идва, защото сушата прогонва огромни стада от дивите животни, с цел да търсят вода по-близо до отдалечени градове, застрашавайки коренните общности.
Местните чиновници в щата Южна Австралия обявиха, че " извънредно огромни " стада са протегнали ръка на селските общности - заплашват оскъдната храна и питейна вода, повреждат инфраструктурата и основават рисков риск за водачите на транспортни средства, отбелязва турският вестник Sabah.
Този ход идва, откакто Австралия претърпя най-горещата и най-сухата година през 2019 година, като тежката суша докара до липса на вода в някои градове, предизвиквайки смъртоносни пожари, опустошили югоизточната част на страната.
Петдневното ликвидиране на камилите на територии - дом на към 2300 коренни поданици в северозападната част на Южна Австралия - е първото в щата, оповестяват локалните медии.
" Тези камилски стада оказват напън върху отдалечените аборигенски общности и пастирските действия, до момента в който камилите търсят вода ", се споделя в известие на изпълнителния комитет на засегнатия регион.
Отделът по околна среда на Южна Австралия, който поддържа въздушната интервенция, съобщи, че сушата е основала и „ сериозни въпроси, свързани с хуманното отношение към животните “, защото някои камили са умрели от жадност или са се стъпкали взаимно, до момента в който бързат да намерят вода. " В някои случаи мъртвите животни са замърсили значими водоизточници и културни обекти ", прибавиха специалистите.
Припомняме, че камилите са импортирани за първи път в Австралия през 1840 година, като 20 000 екземпляра са от Индия. Смята се, че в този момент Австралия има най-голямата популация на диви камили в света, като формалните оценки сочат, че над 1 милион бродят из вътрешните пустини на страната. Животните се смятат за пакостник, защото те замърсяват водоизточниците и тъпчат локалната флора, до момента в който всеки ден търсят храна на големи дистанции.
Традиционните притежатели в тамошните земи от години събират и продават диви камили, само че напоследък те " не са в положение да ръководят мащаба и броя на камилите в сухите условия ", съгласно отдела по околна среда. В резултат на това " до 10 000 камили ще бъдат унищожени в сходство с най-високите стандарти за хуманно отношение към животните ", добави от екологичната секция.
Общественият ефирен оператор ABC заяви, че животните ще бъдат умъртвени надалеч от общностите и труповете им ще бъдат изгорени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР