Снайперист от българската армия се отличи с уникален изстрел, поставяйки

...
Снайперист от българската армия се отличи с уникален изстрел, поставяйки
Коментари Харесай

Български снайперист с изумителен рекорд, произведе невъзможен изстрел

Снайперист от българската войска се отличи с неповторим изстрел, поставяйки връх. В съревнование за военни снайперисти от НАТО, с присъединяване на 19 народи, военнослужещият от 31-ви механизиран батальон ефрейтор втори клас Крум Хаджипетков прави прецизен изстрел на километър и половина с пушка, подпряна на раницата му и с една ръка по цел 50 см на 1 м.

Постижението му е оповестено за връх, защото общоприетото разстояние за пукотевица по такава цел е от 200 м до километър. При пукотевица на най-къса отдалеченост от 106 м ефрейтор Хаджипетков вкарва три патрона в една дупка - набити един в различен. Това съгласно закона на балистиката се води, че е невероятно.

В Хасково има стрелкови полигон, където упражняват с оръжия, които са на въоръжение в Българската войска. В Германия, където се организира надпреварата, ефрейтор Хаджипетков стреля на 830 м и на малко над 1 км с разнообразни оръжия. Уникалното при изстрела му на 1,5 км е, че той стреля с пушка, подпряна на раницата му и с една ръка. Преди тази пукотевица има крос от 21 км бягане със снаряжение и раница с пясък - общо към 25 кг.

Т.е. има цялостен куп неща, които действително пречат на точността за такава пукотевица и все пак той осъществя връх. На това разстояние стрелят още американци, холандци, финландци и други Само българският снайперист обаче съумява да уцели целта и то още с първия изстрел.

При толкоз далечни изстрели се вземат поради доста индикатори, даже въртенето на Земята и въздушните течения. Най-голямо въздействие има вятърът. Той е най-непредвидим и може да духа от няколко направления с разнообразни скорости. В момента на изстрела на българина има относително лек вятър.

Финландец следи и удостоверява попадението в целта на 1,5 км, а немец пресмята дистанцията с акуратен лазерен далекомер и дава останалите характерни данни и замервания. Те двамата се подписват за върха, който българинът реализира при стрелбата.

Ефрейтор Хаджипетков е стрелял на най-къса отдалеченост - на разстояние 106 м, където вкарва три патрона в една дупка - набити един в различен. Това съгласно закона на балистиката по принцип се води, че е невероятно. На 252 м вкарва три патрона в размер от 10 стотинки. На 500 м и малко над тях уцелва топче за тенис на маса. На 800 м уцелва портокал в центъра. Над 1 км е по общоприета цел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР