Snapdragon 8 Gen 3 вероятно ще бъде обявен днес и

...
Snapdragon 8 Gen 3 вероятно ще бъде обявен днес и
Коментари Харесай

Разкрити са спецификациите на Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 – с 30% по-бърз и 20% по-икономичен от Gen 2

Snapdragon 8 Gen 3 евентуално ще бъде разгласен през днешния ден и ще се появи на първо време в серията Galaxy S24 на Samsung през идната година

Емил Василев преди 1 минута 2 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 14:09 | 21.10.2023

Ето какво може да се случи, в случай че зарядното остане в контакта без телефона: развенчаните легенди

IT НовиниДаниел Маринов - 14:47 | 21.10.2023

Скрита функционалност на Гугъл разрешава да провериш тъмната мрежа за своя имейл адрес и други данни

IT НовиниДаниел Маринов - 19:46 | 22.10.2023

Защо в един кръг има 360 градуса, а не 365 или 100?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Qualcomm се готви да показа най-новата мобилна платформа Snapdragon 8 Gen 3 от най-високо равнище. Тя ще се трансформира в хардуерна основа за флагманските смарт телефони на разнообразни производители и ще обезпечи задоволително равнище на продуктивност за работата на системите с изкуствен интелект (ИИ) в потребителските устройства. В очакване на това събитие в мрежата изтекоха подробни механически спецификации на Snapdragon 8 Gen 3.

Snapdragon 8 Gen 3 ще е първата мобилна платформа на Qualcomm, създадена с устременост към обезпечаване на задоволителна продуктивност за логаритми, основани на генеративен ИИ. Новата платформа ще може да взаимодейства с огромни езикови модели (LLM) с повече от 10 милиарда параметри. Разработчиците са внедрили поддръжка за мултимодални модели, способни да разпознават текст и изображения, а продуктивността на невронния процесор Hexagon е повишена с 98% спрямо предходната версия.

Заедно с тази оригиналност, Snapdragon 8 Gen 3 ще бъде най-мощният и повсеместен чип на пазара. Според слуховете първият смарт телефон, основан на Snapdragon 8 Gen 3 може да бъде Samsung Galaxy S24, който се чака да бъде разгласен през февруари идната година.

Според източник, който се базира на формален документ на Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3 ще се създава по 4-нанометров (nm) софтуерен развой и ще разполага с 8 Kryo ядра (1 ядро с периодичност до 3,3 GHz, 5 ядра с периодичност до 3,2 GHz и 2 ядра с периодичност до 2,3 GHz). Платформата ще бъде с 30% по-бърза и с 20% по-енергийно ефикасна от своя Snapdragon 8 Gen 2. Графичната подсистема, основана на ускорителя Adreno ще обезпечава поддръжка на трасиране на лъчи и фирмената технология Game Super Resolution на Snapdragon (до 8K в игрите). В допълнение към това се осъществя поддръжка на периодичност на освежаване на екрана до 240 Hz.

Съобщава се също по този начин, че платформата ще поддържа Wi-Fi 7 (до 5,8Gbps) и 5G със скорости до 10 Gbps за евакуиране и до 3,5 Gbps за качване. Това се добавя от поддръжка на 24-битово аудио (до 96 kHz). Официалното показване на Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 се чака да се състои през днешния ден, по този начин, че всички изненади около най-новата флагманска мобилна платформа на Qualcomm (ако въобще ще има такива) скоро ще бъдат ясни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР